Nytt

Christian Tybring-Gjedde avviser blankt forslaget om å gi Listhaug en annen statsrådspost for å unngå mistillit: – Det er helt uhørt at en opposisjonsleder skal bestemme hvem som skal bekle statsrådspostene.

Frps Christian Tybring-Gjedde går sterkt ut mot forslaget om å gi partifellen Sylvi Listhaug en annen statsrådspost for å unngå mistillit mot regjeringen.

– Det er helt uhørt at en opposisjonsleder skal bestemme hvem som skal bekle statsrådspostene. Jeg forventer at Erna og Siv ikke aksepterer det, sier han til NTB.

Han reagerer på Ap-leder Jonas Gahr Støres uttalelse om at regjeringen kan unngå mistillit dersom justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) får en ny statsrådspost. Også Senterpartiets Marit Arnstad har tatt til orde for dette, og Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide sier det ville være en fordel.

– Det er ingen andre enn de som deltar i regjeringen, de tre partilederne, som vurderer hvem som skal sitte i den, sier Tybring-Gjedde, og sier hans parti på samme måte ikke ville blande seg inn i hvem Støre ville ha i sin regjering.

– Sånn kan man ikke drive politikk, konstaterer han.

Tybring-Gjedde gjør det klart at han forventer at andre i Frp er av samme mening.

Stortinget skal tirsdag behandle et mistillitsforslag mot Listhaug. Dersom forslaget får støtte fra KrF, kan hele regjeringen falle.