Per Willy Amundsen, Sylvi Listhaug og Christian Tybring-Gjedde. Fotografier: Arne Petter Lorentzen, Ilja C. Hendel og Bjørn Inge Bergestuen / Fremskrittspartiet.

 

Tre fremtredende stortingsrepresentanter for Fremskrittspartiet tar i disse dager klart til motmæle mot at Norge skal ta imot «flyktninger» fra EU i forbindelse med avtalen som unionen inngikk under det nylige toppmøtet i Brussel.

Det skriver ABC Nyheter:

Det brygger til storm i regjeringen. Sentrale Frp-profiler forventer at regjeringen lytter til Fremskrittspartiet: Norge bør ikke ta imot flyktninger fra EU.

– Vi har gitt tydelig beskjed om hvor vi står. Vi forventer at regjeringen tar hensyn til dette, sier Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde til ABC Nyheter.

Han får støtte av de tidligere justisministrene Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen.

Mens statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide begge vil bidra til EUs fordeling av migranter, som er frivillig for unionslandene på grunn av press fra flere medlemsstater, har finansminister og Frp-leder Siv Jensen ikke tatt klart stilling til saken.

Dette avstedkommer uro både i velgermassen og internt i partiet, men Jensen er lite meddelsom i saken:

– Frp er for en restriktiv innvandringspolitikk både i regjeringen og i Stortinget. Forhandlinger i regjeringen skjer ikke via media, skriver Jensen i en e-post til ABC Nyheter.

Det er åpenbart ikke enkelt for et medlem av regjeringskollegiet å tale sin overordnede midt imot. Men det blir et problem for Frp dersom partiet ikke klarer å sette sitt preg på regjeringens politikk på saksfeltet som er viktigst for velgerne.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.