Foto: Bibben / Frp

 

Fremtredende stortingsrepresentanter for Frp tar i disse dager kraftig til motmæle mot at Norge skal overta migranter fra EU i forbindelse med avtaler om fordeling som måtte bli aktuelle i kjølvannet av EU-toppmøtet i Brussel.

Presset har økt på partileder og finansminister Siv Jensen, etter at statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide har signalisert at Norge bør opptre som et unionsland og gjenbosette migranter i vårt land, mens Sylvi Listhaug, Per Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde har avvist det kategorisk.

Hvor står Jensen i saken?

Et svar kom onsdag ettermiddag i en Facebook-post som er omtalt hos NRK:

De siste dagene har mange spurt om Norge frivillig nå bør ta imot flere migranter som kommer til EU land.

Frp er motstander av det. Norge har allerede bidratt betydelig. Det vi trenger nå er felles asylmottak i Afrika for å få kontroll på situasjonen.

Dette er et klarere signal enn tidligere på dagen, konstaterer reporter Hallvard Norum:

Dagens Facebook-post fra Frp-leder Siv Jensen går lenger i å støtte enn det Jensen svarte til NRK så sent som i går.

Da var kommentaren kun at Frp er for en restriktiv innvandringspolitikk, men at forhandlinger i regjeringen «ikke skjer gjennom media».

Kanskje Siv Jensen også følger i fotsporene til Trump og Salvini, og selv tar regien over sin kommunikasjon?

De såkalt sosiale mediene fungerer kanskje ikke så verst som sporadiske arenaer, om ikke for forhandlingenes mest delikate faser, så i det minste for sonderingenes.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.