Foran forhandlingene om et migrantforlik må FrP bestemme seg: Å bøye av, eller forlate regjeringen. Per Sandberg antydet i Aftenposten at det ikke kommer på tale med et nytt forlik på Venstres og KrFs premisser. Christian Tybring-Gjedde sier det samme til NRK.

Per Sandberg intervjuet av Aftenposten:

– Kan det igjen oppstå en situasjon der Høyre fortsetter å forhandle med de andre uten dere?

– Det tviler jeg sterkt på.

– Dersom det likevel skulle bli etablert et forlik om en asylpolitikk dere ikke er en del av..?

– Det tror jeg ikke kommer til å skje, men da har vi ikke noen grunn til å være i regjeringskvartalet lenger, konstaterer Sandberg.

Christian Tybring-Gjedde vil at partiet skal avvise å forhandle om innstrammingene som regjeringen har foreslått.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde er uenig.

NRK får opplyst at han har sendt ut et forslag til stortingsgruppen der han tar til orde for at de skal avvise enhver sondering eller forhandling om innstramningsforslagene i tilleggsnummeret.

Etter det NRK vet tar han til orde for at det som berører budsjettet neste år, altså kostandene knyttet til asylveksten, blir en del av budsjettforhandlingene med KrF og Venstre. Det som går på innstramminger, og som regjeringen har varslet at de skal komme tilbake til Stortinget med, holdes utenfor.

Men Høyre avviser ikke et bredt migrantforlik. Det sier både parlamentarisk leder Trond Helleland og statsministeren sa det samme i Stortinget onsdag. Det kan bli regjeringskrise.

 

http://www.nrk.no/norge/vil-at-frp-skal-avvise-alle-asylforhandlinger-1.12636731