Nytt

Fiskeriminister Per Sandberg(Frp) var til stede som statsråd under den iranske ambassadens feiring av Irans nasjonaldag i februar.

Aftenposten får dette bekreftet fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Sandberg takket ja til invitasjonen uten at det ble gjort noen vurdering i departementets embetsverk og invitasjonen ble ikke journalført.

– Om ikke statsråden har noen rolle utover det å dra dit, så har praksis vært at det ikke journalføres, sier departementets pressekontakt Halvard Wensel.

Nasjonaldagen markerer slutten på den islamske revolusjon, som førte til at landet ble en islamsk republikk. Ambassadens feiring fant sted på Akershus festning 8. februar. Også Sandbergs norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes var til stede. Utenriksdepartementet var representert på embetsnivå, ifølge Aftenposten. (NTB)

 

Tybring-Gjedde sterkt kritisk

Sandberg får også kritikk fra hans egen partifelle, Christian Tybring-Gjedde, for å ha deltatt på nasjonaldagen som markerer at Iran ble en islamsk republikk.

– Deltakelse på en slik feiring er å gjøre narr av de frihetsverdiene vårt samfunn er tuftet på, sier Tybring-Gjedde, som mener Sandberg «peker nese» til norsk utenrikspolitikk. (NTB)

Les også