Europaparlamentet har oppfordret EU til å liste Den islamske revolusjonsgarde som en terrorenhet, men så langt våget ikke EU å gå etter at Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian snakket med EU-diplomater «om denne krigerske gesten» og lovet «veldig tøff respons» fra Teheran. 

Det statstilknyttede iranske nyhetsmediet Tasnim skrev at Iran vil definere europeiske militærstyrker som terrororganisasjoner:

– Iran vil erklære europeiske militærstyrker som opererer i regionen som terrororganisasjoner, sa formannen for Irans islamske råd Mohammad Baqer Ghalibaf.

– Vi identifiserer europeiske hærer i regionen som terrorgrupper og organisasjoner, og vi vil ta de nødvendige forholdsregler for å håndtere dem.

Utenriksministermøtet «vedtok en ny pakke sanksjoner rettet mot de som står bak undertrykkelsen», skriver Reuters som konsekvent utelater «islamsk» i sin omtale av Den islamske revolusjonsgarde – hvilket garden selv insisterer på å bruke – muligens utfra et ønske om ikke å assosiere islam med terrorisme. 

Sverige som ellers har utmerket seg som et foregangsland i islamiseringen av Europa, innehar for tiden EUs roterende presidentskap i ministerrådet.

– EU fordømmer på det sterkeste de iranske myndigheters brutale og uforholdsmessige bruk av makt mot fredelige demonstranter, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström.

Iran: Gravid ung­jente dømt til heise­kranen. Hen­rettelsen nær fore­stående

Tybring-Gjedde vil tilbakekalle den norske ambassadøren til Iran – Huitfeldt sier nei

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.