Nytt

Ap uttrykker mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug, men lite tyder på at KrF vil gjøre det samme. Knut Arild holder trolig hånden over sin beste uvenn, Sylvi.

– Jeg må nok innrømme at Sylvi Listhaug svekket tilliten, også med måten hun opptrådte på i dag. Ja, det kom til slutt en uforbeholden unnskyldning, men det tok lang tid, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NRK.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe konkluderte med at man vil stemme for mistillitsforslaget mot justisministeren.

Ap-lederen informerte torsdag ettermiddag de andre opposisjonspartiene om beslutningen. SV-leder Audun Lysbakken sier partiet vil stemme med Ap.

Også Miljøpartiet De Grønne vil stemme for Rødts mistillitsforslag.

– Nå håper vi resten av opposisjonspartiene samler seg bak mistillitsforslaget. Det er trolig KrF som blir avgjørende også i denne saken. Nå må de velge hvilken side av historien de plasserer seg på, sier MDGs Per Espen Stoknes.

KrF har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om mistillit, men NTB skriver at det er grunn til å tro at partiet vil stemme nei til mistillit.

KrFs begrunnelse for å stemme nei til mistillit har delvis med utfallet av torsdagens stortingsmøte å gjøre. Der vil justisministeren nemlig bli møtt med den sterkeste kritikk som Stortinget kan uttrykke uten å i realiteten avsette henne ved å uttrykke mistillit.

Hele opposisjonen stiller seg bak det såkalte daddelforslaget, som vil bli vedtatt senere torsdag. Det slår fast at Listhaug offentlig har framsatt «uriktige og krenkende påstander knyttet til bekjempelse av terror i Norge.»

Men før Stortinget torsdag kom så langt måtte justisministeren fire ganger opp på talerstolen for å beklage den famøse Facebook-posten om Ap og terroristers rettigheter. Det kan ha berget henne fra mistillit så vel som statsministeren fra regjeringskrise. (NTB)

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!