Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg sier begge at de har tillit til justisminister Sylvi Listhaug.

Knut Arild Hareide ba mandag statsministeren «ta grep» for å unngå mistillit mot Listhaug og en mulig regjeringskrise. Hva Hareide mente med det, er fortsatt ikke krystallklart.

Men etter hva NRK erfarer, vil hverken statsminister Erna Solberg eller finansminister Siv Jensen ta grepene KrF trolig ønsker seg.

Solberg samlet lederne, nestledere og de parlamentariske lederne fra de tre regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre til krisemøte i statsministerboligen mandag kveld. Her la hverken hun eller Jensen press på justisminister Sylvi Listhaug for å få henne til å trekke seg, sier regjeringskilder NRK har snakket med.

Listhaug signaliserte heller ikke selv at hun har noen planer om å gå av.

Ifølge de samme kildene kommer Solberg til å stille kabinettsspørsmål. Regjeringen vil ikke ta noen «grep» for å imøtekomme KrF.

– KrFs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppen i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget, sa KrF-leder Knut Arild Hareide mandag.

Vebjørn Selbekk, redaktør av avisa Dagen, tror ikke FrP og Listhaug vil gi seg, for de ser på meningsmålingene at de tjener på denne situasjonen.

– Jeg er i tvil om Listhaug vil trekke seg, det ville i alle fall være veldig «u-listhaugsk», hvis jeg kan bruke et slikt ord, sier Selbekk.

Han understreker at når man ser på den politiske historien til FrP, gjør de det bra når de kan si at det er «alle mot oss».