Landsstyret i KrF har ikke tillit til Sylvi Listhaug. Partileder Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg om å ta grep.

– Krfs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget i morgen, sa partileder Hareide etter landsstyrets møte.

– KrFs landsstyre har også gitt stortingsgruppene mandat og tillit til å håndtere saken som vil komme i Stortinget i morgen. Jeg kommer ikke til å kommentere denne saken videre før jeg går på Stortingets talerstol i morgen, sa Hareide.

Hareide kom med sin uttalelse etter et drøyt fire timer langt landsstyremøte, som ble etterfulgt av et kort møte i KrFs stortingsgruppe.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂