Nytt

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har besluttet å stemme for Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug, opplyser Jonas Gahr Støre til flere medier.

– Etter dagens runder i stortingssalen så har Arbeiderpartiets stortingsgruppe konkludert med at vi vil stemme for et mistillitsforslag mot justisministeren, sier Ap-lederen til NTB.

– Det var ikke vår hensikt med møtene i Stortinget i dag å lande på den konklusjonen. Vi sluttet opp om den sterke kritikken som en samlet opposisjon fremmer. Etter å ha lyttet til Listhaug i dag, tar vi unnskyldningen til etterretning, men kan ikke avstå fra å stemme for et mistillitsforslag når det er fremmet, sier Støre.

– Hun har i seks dager holdt fast ved at Ap er mer opptatt av rettssikkerheten til terrorister enn rikets sikkerhet, tilføyer han.

Støre sier at det var «Listhaugs vingling» som gjorde at Ap nå har mistet tillit til statsråden, skriver VG:

– Vi tar i mot unnskyldningen, men hun skifter mellom å være lei seg om det hun har sagt, til å skifte til å si at hun var lei seg for kommunikasjonen, som jo nå er et nytt ord, så ble hun presset til om hun stod ved innholdet, og da sa hun at dette innlegget aldri burde vært satt opp. Men vi må se på helheten i det, og tillit handler jo om du stoler på det du hører og inntrykket av det er som det skal være, og det er ikke for oss etter det vi har hørt og da stemmer vi for et mistillitsforslag.

Ap-lederen sier han har informert de andre opposisjonspartiene om partigruppas beslutning. Senterpartiet og KrF opplyser på sin side at de ikke har behandlet spørsmålet ennå.

Mistillitsforslaget ble fremmet av Rødt tidligere i dag. Allerede i formiddag antydet Støre at Ap ville stille seg bak det.

Også Sosialistisk Venstreparti oppgir at de stiller seg bak mistillitsforslaget. I en pressemelding sier partileder Audun Lysbakken:

– SV vil støtte mistillitsforslaget mot Listhaug. Etter dagens opptreden av Listhaug i Stortinget mener vi at det er nødvendig.

– I denne saken har det vært viktig for oss å være i dialog med Ap, siden de er sterkest rammet. Her må partiene stå samlet.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!