Statsminister Erna Solberg sier hun har tatt opposisjonspolitikerne på ordet når hun nå har gitt Frp-nestleder Sylvi Listhaug regjeringscomeback.

– Det ble aldri uttrykt formell mistillit mot Listhaug i Stortinget. Jeg vil minne om at opposisjonspolitikere som Jonas Gahr Støre sa at det kunne unngås om Listhaug fikk et annet fagområde. Jeg har tatt opposisjonen på ordet, og har gitt Listhaug et annet område, sa statsminister Solberg under en pressekonferanse om statsrådsskiftet.

Listhaug måtte i fjor vinter gå av etter en Facebook-post der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Da Listhaug gikk av, var det etter betydelig press fra Kristelig Folkeparti, som kunne ha felt hele regjeringen ved å stemme for et mistillitsforslag. Nå sitter KrF i regjering. Det blir imidlertid ikke noe problem, ifølge Solberg.

– Det er viktig også å huske at flere enn Arbeiderpartiet ga uttrykk for at Listhaug kunne være en aktuell statsråd på andre områder enn justis. Det er alltid mitt valg hvem som er statsråd, men alle partier har respekt for at andre partier har behov for å ha en ledelse som kan sitte ved bordet, sier Solberg.

Denne helgen blir Listhaug formelt valgt som nestleder i Fremskrittspartiet. Fra talerstolen i statsministerboligen la ikke Solberg skjul på at Listhaug-comebacket er etter initiativ fra Frp.

– Det er Frp som spør om å få skifte sine statsråder. Det er et initiativ fra Frp. Det har vært utfordrende for dem at begge deres nestledere har vært utenfor regjeringen, og det har vært litt krevende for måten regjeringen jobber på, sa Solberg.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂