KrF er blitt et parti for godhetsposører. Partiet forstår ikke at velgerne reagerer på dømmesyke og moralisering. Nestleder Olaug V. Bollestad, partileder Kjell Ingolf Ropstad og parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan.Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Tidligere har mediene og venstresiden hatt en kjepphest om at nå er det valgkamp og da drar FrP innvandrerkortet. Det argumentet er blitt brukt helt siden Carl I. Hagens dager.

Men nå er det omvendt: Nå er det mediene og de andre partiene som går etter FrP og leter for å finne et utsagn de kan bli provosert av.

Sylvis Facebook-post om Ap og terroristers rettssikkerhet har dannet skole. Sylvi la ut det som for henne må ha vært et normalt oppslag: «Vi skal ikke ta imot båtmigranter», ledsaget av et bilde av en båt, hvor menneskene om bord var mørke.

Dette utleder nå mediene og motstanderne til å bety at Sylvi Listhaug vil la mennesker drukne.

Den ene etter den andre hiver seg på og vil gjerne ha noen stjerner i boka ved å vise hvor gode de er, på Sylvis bekostning.

Frp-nestleder og statsråd Sylvi Listhaug vil ikke at Norge skal ta imot båtmigranter. – Jeg er veldig uenig i det, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Før helgen publiserte Listhaug et bilde på Facebook med påskriften «Norge skal ikke ta imot båtmigranter». Innlegget har skapt stor debatt, og mandag understreket statsminister Erna Solberg (H) at det «ikke er regjeringens politikk».

– De flyktningene som er så desperate at de går om bord i usikre båter med ønske om et bedre liv, de har sannsynligvis ikke noe alternativ. Da mener jeg at vi bør stille opp for dem, sa Ropstad i mandagens partilederutspørring på NRK. (NTB)

Disse godhetsposørene har ikke fått med seg at vinden har snudd. Folk blir kvalme av så mye selvgodhet på et annet menneskes bekostning. De forstår godt hva Listhaug mener: Norge og Europa kan ikke ta imot befolkningsekplosjonen i Afrika. Båtene må sendes tilbake.

Ropstad avlegger også håndhilsningsnekten overfor Kronprinsen et besøk. Han vil ha i både pose og sekk. Da kan det være man sitter igjen med ingenting.

– Jeg må innrømme at da jeg først så dette bildet av kronprinsen, så kjente jeg først at jeg ble litt provosert. Så leste jeg kvinnens begrunnelse, som jeg syntes var ganske god. Hun holdt hånden til hjertet og viste respekt, og jeg synes det er helt greit at man gjør det slik, sa Ropstad da han ble spurt om hva han mente om det som skjedde.

– Men jeg mener at når man er i arbeidslivet, så bør man hilse på hverandre, la han til.

Ropstad og KrF har slitt på meningsmålingene i forkant av lokalvalget. De siste ukene har KrF stort sett ligget og vaket under sperregrensen. (NTB)

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!