Venstre-topp og stortingsrepresentant Abid Raja (V) knaller til mot både Sylvi og Erna. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Abid Raja hudfletter statsminister Erna Solberg i en intern Venstre-gruppe på Facebook etter at Sylvi Listhaug ble tatt inn igjen i regjering fredag.

Raja har flere ganger gått i klinsj med Listhaug, men den dagen hun kom tilbake i regjering holdt han tann for tunge da journalistene ringte:

– Det overlater jeg til partilederen å kommentere, sa han til DN fredag formiddag.

Men Raja er Raja. Han klarte ikke å holde helt tett likevel; på en intern facebookgruppe tar han bladet fra munnen.

På den interne Venstre-gruppen svarer Raja en lokalpolitiker i partiet. DN har sett en skjermdump av svaret. Raja skriver blant annet at det virker som om Listhaug kan si hva hun vil uten konsekvenser, og at Frp-leder Siv Jensen dikterer statsminister Erna Solberg:

– Siv dikterer Erna

«Synes å være ingen grenser for hva Sylvi kan si og gjøre og likevel havne i regjering! Hun spydd ut eder og galle siste dager, og vipps så er hun statsråd igjen. Virker som Erna har ingen egen mening, og partileder Siv kan diktere hvem som skal være Frp sine statsråder».

Raja nekter å kommentere utbruddet:

– Jeg har ingen kommentar til hva vi diskuterer på interne møter og interne nettsider, skriver Raja i en tekstmelding til DN.

Det blir tungt for Venstre og KrF å sitte i regjering sammen med Listhaug, skriver Raja i den interne Venstre-gruppen.

«Fra et liberalt ståsted og på alle mulige andre moderate måter; ikke en god dag. Og blir tungt for V og KrF å bære», skriver han også i kommentaren.

Alle Rajas kommentarer er senere blitt slettet.

Også Venstres stortingsrepresentant Guri Melby har reagert på at Listhaug i dag kom tilbake som statsråd:

– Listhaug måtte gå av som statsråd for et år siden blant annet fordi hun ikke forsto hva det vil si å representere en flerpartiregjering og ikke bare seg selv og sitt parti. I tiden som stortingsrepresentant har hun rendyrket denne rollen, og svært lite av det hun har gjort har fremstått som samlende for de borgerlige partiene – heller tvert imot, skriver hun på Facebook.