Ikke spesielt hjertelig forhold: Sylvi Listhaug og Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande utgir sin politiske selvbiografi i november. I boken kommer hun med sterk kritikk av Sylvi Listhaug (Frp). Dette får Listhaug til å reagere.

Overfor VG bekrefter hun at hun blant annet tar opp hendelsen i januar 2018, da regjeringskollega Listhaug måtte gå av som justisminister etter et Facebook-innlegg der hun skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Dette mislikte Grande sterkt.

– Jeg mener Sylvi Listhaug diskvalifiserte seg til å være statsråd i et kollegium, med den måten hun oppførte seg på og på den måten hun stilte statsministeren i forlegenhet. Hun var helt ute av stand til å vurdere sine egne uttalelser i en kontekst, sier Grande.

Venstre-lederen sier også at hun ikke ville ha vært så raus som hun mener Erna Solberg var da hun tok Listhaug tilbake i regjeringen et drøyt år etterpå.

Hun sier at hun vil være ærlig i boken og innrømme sine feil. Men hun vil ikke si om hun omtaler episoder som baksnakkingen av Abid Raja eller den mye omtalte sexsaken som skal ha funnet sted i en åker.

Sylvi Listhaug er forelagt uttalelsene fra Trine skei grande, og skriver i en epost til VG det er uinteressant for henne hva Trine Skei Grande mener om henne som person, og at hun ikke greier å hisse seg opp over hva Grande mener.

Listhaug kommer med et stikk nettopp om sexsaken:

– Jeg husker det var mye oppstuss om Skei Grandes aktiviteter i en åker i Trøndelag. Jeg er sikker på at det er mange som er spent på hva hun skriver om dette i boka», skriver Frp-nestlederen.

Til dette svarer Grande:

– Jeg synes den kommentaren er et godt eksempel på hva jeg sier.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.