Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) scorer tredje dårligst i popularitet blant lederne i 22 land i en ny undersøkelse.

Målingen er gjennomført av amerikanske Morning Consult, og 834 nordmenn har svart via nett, skriver Aftenposten.

71 prosent svarer at de er litt eller svært misfornøyd med jobben Støre gjør, 24 prosent er svært eller litt fornøyd, mens 5 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

Kun Tsjekkias statsminister Petr Fiala og Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol scorer lavere enn Støre av de 22 statslederne som er omfattet av undersøkelsen.

Ny bunnmåling for Ap: 15,4 % på siste måling

Den mest populære statslederen er Indias statsminister Narendra Modi.

Overfor Aftenposten understreker partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet på sedvanlig vis at Støre får skylden for all elendighet fordi han er regjeringens og landets fremste og mest synlige person.

– Når mange opplever en usikkerhet rundt egen økonomi og merker at dagens situasjon rammer dem hardt, er beskjeden tydelig. Det treffer både Arbeiderpartiet og spesielt Jonas Gahr Støre, sier hun.

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.