Partileder Jonas Gahr Støre på Arbeiderpartiets landsmøte fredag. Foto: Heiko Junge / NTB

Mens Jonas Gahr Støre har samlet Arbeiderpartiet på landsmøtet, er det de borgerlige partiene som scorer høyest blant velgerne.

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet kunne nok ønsket seg å krone landsmøtet med en god måling. Men istedenfor et hardt tiltrengt løft, får Ap nå servert nok en skuffende tilbakemelding fra velgerne.

Den nye meningsmålingen, gjennomført av Norfakta på vegne av Klassekampen og Nationen, viser ingenting av de små tegn til fremgang et par andre målinger i senere tid har gitt Ap. Her er det fortsatt like helgrått.

Ap går faktisk tilbake 1,6 prosentpoeng, hvilket ikke bygger opp om Støres forsikringer om at partiet ikke er i noen slags krise.

Samtidig må man se at Høyre bare styrker seg ytterligere, med en fremgang på 1 prosentpoeng.

Regjeringens støtteparti SV går også tilbake, det samme gjør MDG. Sistnevnte ligger plassert godt under sperregrensen.

Kategorien Andre går frem med 1,5 prosentpoeng, til sterke 6 prosent. Det vil bli vanskeligere for de store mediene å ignorere denne kategorien i valgkampdekningen fremover.

NTB melder om saken.

De borgerlige får til sammen 91 mandater, mens de rødgrønne har beskjedne 71, svært langt unna de 85 representantene som trengs for gjenvalg. Støre er ikke i nærheten av det som skal til.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet sitter igjen med bare 60 mandater, noe som er lite å juble for.

Hele målingen (endring fra forrige måned i parentes): Rødt 5,3, SV 8,4 (-1,6), Ap 17,0 (-1,6), Sp 5,9 (-0,4), Venstre 5,5 (+0,6), KrF4,2 (+0,2), Høyre 31,8 (+1,0), FrP 12,3, MDG 3,6 (+0,2), andre partier 6,0 (+1,5)

Undersøkelsen er gjennomført fra 2. til 3. mai, altså FØR Ap-landsmøtet. Man får her altså ikke svar på hvorvidt Støre og andres taler på møtet har nådd frem til velgerne.

Et representativt utvalg på 1000 personer er stilt spørsmålet: Hvilket politisk parti ville du stemt på dersom det var stortingsvalg i dag?

Les også: 

Giske: – Strømkrisen står i veien for Arbeiderpartiet

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.