En måling blant Aps folkevalgte viser at Jan Christian Vestre er favoritt til å ta over etter Jonas Gahr Støre. Tilsvarende er Ine Marie Eriksen Søreide favoritt i Høyre. Det kan altså bli disse to som skal duellere i fremtiden.

Søreide har vært klar lenge, men Vestre kommer mer overraskende. Vi så ikke den komme. Han har egentlig ikke markert seg som politiker, mer som en PR-mann og veskebærer for Støre. Nå sies det at hans største aktivum er at han ikke har vært i skandaler. Det er nye krav.

Et stort flertall av folkevalgte i Arbeiderpartiet peker på Jan Christian Vestre som favoritt til å ta over partiet den dagen Jonas Gahr Støre går av.

Hele 48 prosent av de folkevalgte i Arbeiderpartiet har Vestre som favoritt til å overta partiledervervet, skriver Dagsavisen.

Det viser Folkevalgtbarometeret, en undersøkelse blant kommunestyrerepresentanter landet rundt. Av Aps folkevalgte får Kari Nessa Nordtun 16 prosent, mens Tonje Brenna (15 prosent) og Trond Giske (8 prosent) kommer på plassene bak.

Øystein H.S. Moen, som er daglig leder i NorgesBarometeret – som står bak undersøkelsen, tror noe av grunnen til at Vestre scorer så høyt blant Aps lokalpolitikere, er at han har styrt klar av alle skandalene i partiet de siste årene.

I samme undersøkelse har man også spurt norske lokalpolitikere om hvem de ser på som den naturlige arvtakeren etter Erna Solberg, den dagen hun går av som Høyre-leder. Her scorer tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide skyhøyt.

Blant Høyres lokalpolitikere svarer 57 prosent at Søreide bør ta over. Bak henne finner vi nestleder Henrik Asheim (25 prosent) og Tina Bru (7 prosent). (NTB)

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.