Dan og undertegnede dro til København for å møte Dennis Prager, mannen bak PragerU, et internettuniversitet.

For ca. ti år siden sa Jordan Peterson at universitetene var døende. Det ga ikke så mye mening den gangen, men i dag ser vi at han hadde rett.

Skal man bli stor på nettet, må man være en stor kommunikator. Prager er en stor lærer. Dette er anvendelig kunnskap.

F.eks.: Prager forteller historien om nazistene som ville demonstrere i Skokie, et strøk hvor det bodde mange jøder, endog overlevende. Dette var på 70-tallet. Saken vakte stor debatt. Det endte med at nazistene fikk marsjere. Den gang sto First amendment sterkt i USA.

Prager legger til: Hvis nazistene var blitt forbudt, hadde det ikke stoppet der. Andre som venstresiden utpekte som nazister, ville stått for tur.

Det er nok å tenke på førstemann på Rødt-lista i Oslo, som ville forby Demokratene. Hvis man tillater ytre venstre å vinne definisjonsmakten, har man gitt fra seg ytringsfriheten til dem. Det er langt på vei det som har skjedd i Norge de senere år, men man later som om ytringsfriheten fortsatt er intakt.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.