Dennis Prager, Ben Shapiro og Jordan Peterson. Fotografier: Gage Skidmore, Steven Crowder og Gage Skidmore / Wikimedia Commons.

I intern kommunikasjon hos Googles gruppe for «åpenhet og etikk» som har lekket fra selskapet, omtales de konservative stemmene Jordan Peterson, Ben Shapiro og Dennis Prager som «nazister med hundefløyte», melder Project Veritas.

Project Veritas has obtained a newly leaked document from Google that appears to show a Google employee and member of Google “transparency-and-ethics” group calling conservative and libertarian commentators, including Dennis Prager and Ben Shapiro, “nazis.” Project Veritas received this document after the release of its investigation into Google through the “Be Brave” campaign at VeritasTips@protonmail.com.

En intern e-post støtter et forslag om at videoer fra Peterson, Shapiro og Pragers videonettsted Prager University ikke bør dukke opp på listen over videoer som anbefales for brukerne.

The email apparently was sent as part of the Google “transparency-and-ethics” group internal communications and suggests that content from PragerU, Jordan Peterson, and Ben Shapiro should be disabled from the “suggestion feature.”

Alle de tre stemplede støtter ideer med nokså utbredt oppslutning hos den konservative allmennheten i Nord-Amerika, men som mesteparten av venstresiden er dypt uenige i.

PragerU offentliggjør ukentlig videoer som fremmer ting som vestlige tenkemåter, kapitalisme, kristendom og personlig ansvar. Jordan Peterson er kjent for videoer hvor han kritiserer den politiske korrektheten, blant annet bruken av kjønnsnøytrale pronomen, og anbefaler en dydsetikk hvor den enkelte tar seg sammen – noe han også har gjort i den bestselgende boken «12 Rules for Life». Ben Shapiro har bakgrunn fra blant annet DailyWire og Breitbart, og er for eksempel motstander av abort og homofilt ekteskap.

Avsløringen kommer kort tid etter at Project Veritas offentliggjorde en video der Jen Gennai, som er en av Googles toppledere, fremfor skjult kamera omtalte 2016 som er år da de ble «screwed» og at de ville gjøre alt for å unngå en ny «Trump situation».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.