Nytt

Google er tungt inne i den politiske prosessen og vil gjøre alt for at Trump ikke blir gjenvalgt i 2020, sier En Google-ingeniør Kevin Cernekee. Cernekee sier det ikke er plass til ansatte som ikke deler selskapets venstreorienterte holdninger. Selv fikk han sparken etter å ha slåss med selskapet i flere år.

A former Google engineer who claims he has been blacklisted by the tech giant says he believes the company will try to influence the outcome of the 2020 presidential election.

«They really want Trump to lose in 2020. That’s their agenda,» Kevin Cernekee said Friday on Fox News’ «Tucker Carlson Tonight

«They have very biased people running every level of the company,» Cernekee continued. «They have quite a bit of control over the political process. That’s something we should really worry about.»

Google wants Trump to lose in 2020, former engineer for tech giant says: ‘That’s their agenda

Cernekees statement er bare det siste i en rekke lekkasjer om de indre forhold i selskapet. Project Veritas har intervjuet Google-sjefer undercover som åpent skryter av at de griper inn i politikken for å sørge for at the good guys win.

Google hadde opprinnelig «don’t do evil» som motto. De senere år har Google inngått samarbeid med den kinesiske staten for å utvikle søkemotorer med politiske filtre. Det ser ut til at de filtre som brukes mot konservative i USA passer inn med kommunistpartiets behov.

Internt i selskap blir ansatte som opponerer uglesett.

The former Googler told the Wall Street Journal that, after his posts to the tech giant’s internal message boards in early 2015 annoyed some of his colleagues, he received an official warning from Google’s human resources department. His conduct had reportedly been deemed “disrespectful and insubordinate.”

The Journal reports that around that time a senior manager at the company wrote on the message boards that he had added the engineer to a “written blacklist” of Google employees with whom he refused to work.

Googles politiske favorisering og manipulering har for alvor kommet på den politiske dagsorden i USA.

Under en høring i Kongressen var det to vitnemål som gjorde inntrykk: En Google-direktør kunne ikke svare på alle eksemplene senator Ted Cruz trakk frem, som at professor Dennis Prager, Ben Shapiro i Daily Wire og Jordan B. Peterson ble omtalt som «nazister» i et internskriv.

Professor Robert Epstein kunne fortelle at han har funnet ut at Google kan vippe millioner av velgere i den retning de ønsker.

Carlson asked Cernekee if he thought Google would try to «influence» the 2020 election and attempt to «prevent» Trump from being reelected.

«I do believe so. I think that’s a major threat. They have openly stated that they think 2016 was a mistake. They thought Trump should have lost in 2016,» Cernekee responded.

Cernekee called the Google operation «highly ideological» and «plagued with bias.»

Cernekee ga et eksempel på hvordan Google manipulerer for å knytte Trumps navn til nazisme:

The engineer also claimed employees dragged their feet to correct a Google search bug that involved President Trump.

«If you do a Google search for ‘Crippled America,’ which is Donald Trump’s book, you would get results that would show ‘Mein Kampf’ instead,» Cernekee said, referring to the book by Adolf Hitler. «I reported that, I filed a bug, I escalated it, I tried to run it up the chain. They took nine months to fix that bug.»