Fra Googles hovedkvarter i Mountain View, California. Foto: Stephen Lam / Reuters / Scanpix.

Project Veritas’ avsløringer av at Google motarbeider Trump politisk og at konservative debattanter internt i selskapet omtales som nazister, viser at verdens kanskje mektigste teknologiselskap har en klar politisk slagside i disfavør av store deler av befolkningene.

Dette handler om at informasjon blir filtrert etter politiske kriterier, slik at bestemte søkeresultater eller foreslåtte lenker får mindre synlighet eller blir helt borte.

Det finnes ikke skygge av tvil om at det er særdeles viktige nyheter, men det skulle man ikke tro hvis man ser nærmere på mediedekningen i inn- og utland. Det er nesten ingen hovedstrømsmedier som har omtalt sakene.

De eneste store avisene i Europa som har fattet interesse for Google-avsløringene, er de britiske tabloidene Daily Mail og The Sun. I USA er det først og fremst Tucker Carlson hos Fox News som skaper oppmerksomhet om disse tingene, foruten alternative medier som Daily Wire og Daily Caller.

Vi er altså i en situasjon hvor nesten alle mediene, som i prinsipp skulle holde et kritisk blikk på makten, avstår fra å rapportere om maktmisbruk hos et av verdens mektigste selskaper.

Og noe av grunnen til at de avstår, er at de er politisk enige med Google, som i praksis viser at selskapet forakter omtrent halvparten av befolkningene i Vesten.

De er ikke bare enige med Google, de er også redde for Google. For hvis Google er mektig nok til å påvirke valg, vil det også være en smal sak å knekke en avis, for eksempel ved å sørge for at et Google-søk returnerer null treff til den. Så da allierer de seg med Google i stedet.

Google er dermed blitt litt som islam.

Selv islamofile kan innerst inne være en smule betenkt over hvordan islam holder på, men holder helst kjeft for ikke selv å bli gjenstand for islams vrede.

Og selv googlofile kan bli betenkt over selskapets manipulasjon, men vil helst slippe å bli gjenstand for Googles algoritmiske jihad.

Selv om alliansen mellom medier og teknologiselskaper er ensbetydende med en voldsom konsentrasjon av makt, er det likevel tale om et slags fengsel. Mediene får et kollektivt Stockholm-syndrom i Googles celle.

Konsekvensen er uansett at vanlige mennesker som ikke ønsker annet enn å beholde en smule frihet, er stilt ovenfor et mangehodet troll – teknologiselskaper og medier, for den del også politikere og NGO-er etc. – som ikke vil dem eller deres ideer vel. Trollet går derimot gjerne i tjeneste for islam, masseinnvandring eller andre ting som kan ødelegge Vestens velfungerende stater.

Denne potente kombinasjonen er noe helt nytt i menneskehetens historie, og dermed finnes det ingen intellektuelle knagger å henge informasjonen om den på. Resultatet er at folk ikke har noen klar forståelse av hvordan verden henger sammen, til tross for at de fornemmer at et eller annet ikke er helt bra.

Da er veien kort til det hodet på trollet som tilbyr forbruksvarer og underholdning for distraksjonens skyld.

Brød og sirkus er riktignok ikke noe nytt i menneskehetens historie, men det som er nytt, er mengden av begge deler, og metodene for konstant personlig tilpasset levering. På veien er individets intellektuelle selvstendighet blitt redusert til bortimot null.

Og slik går det til at verden ignorerer Googles reelle collusion mot Trump, mens den er opptatt av russernes innbilte collusion i Trumps favør.

På en eller annen måte må Vestens befolkninger komme seg ut av dette sporet de har kjørt seg fast i.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.