Kommentar

Donald J. Trump er den første vestlige leder som har tatt kampen opp med mediene og opposisjonen, og vunnet. De hadde aldri trodd det og er i sjokk. Det samme er norske medier. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

En del av morgenritualet består i å sjekke forsidene på riksavisene. De siste to år har det vært utrolig mange om Donald Trump, langt fler enn det som normalt selger av utenriksstoff.

Men ikke i dag. Hvorfor mon tro?

De har svinet ham til i 2,5 år. Dagen etter det ble klart at en av de mest omfattende etterforskninger noensinne ikke har klart å finne noen tegn på collusion, velger norske redaktører å overse det. Det som står er slapt og virker uinteressert. Frank Rossavik har en håpløs kommentar i Aftenposten, VG har intervjuet en innbitt Trump-motstander, Richard Painter, NRK har en overflatisk nyhetsreportasje. Dette er hva de presterer om den viktigste hendelsen etter 2,5 års Russia collusion-kjør.

Det sier alt om hvem de er. De er det de beskylder andre for å være: Hatefulle, konspirative, paranoide.

Hvis du over lang tid systematisk lyver vil det gjøre noe med deg. Antiamerikanismen har vært et fast innslag på venstresiden helt siden påskemarsjene på 50-tallet. Men nå har den overtatt hele det politiske liv. Selv Carl I. Hagen synes at USA har for mye å si i utenrikspolitikken.

Norsk virkelighetsforståelse er blir «skrudd».

VG satte Trump på forsiden med Hitler-bart. Aftenposten presenterte valgresultatet som en ulykke. Slik har det gått, i samme dur siden.

Mueller-rapporten har frikjent Trump. Motstrebende må norske medier medgi det. Men norske borgere får ikke med seg fortsettelsen: Det at Trump er frikjent betyr at John Brennan, Nancy Pelosi, Adam Schiff, James Clapper, Rod Rosenstein, James Comey, Andy McCabe og en haug andre, har løyet. De holdt nemlig fast ved at han er en russisk agent helt opp til det siste.

Anders Magnus har frekkhetens nådegave. Han sa i dag at også Demokratene var kjempeglade for at Trump ble frikjent.

Magnus tror publikum ikke husker noenting, at han kan snu seg rundt på en femøring og servere en ny versjon uten at noen merker noe.

Nå gjelder det å få folk til å glemme at NRK og Demokratene fremstilte Trump som en russisk agent. Hvor grove løgnene har vært får ikke norske lesere med seg: Det er fortid, død og begravet nå som fasit ikke stemte.

Grums til vannet

Bob Mueller og hans team besto av 19 advokater og 40 FBI-agenter. De har ikke funnet ett eneste bevis på collusion. Hans fiender har sagt at det var haugevis med indisier, stone cold evidence, har Adam Schiff sagt når Wolf Blitzer har våget å spørre om det er «corroborating evidence».

Nå vet vi svaret: Nada. Ingenting.

Det kan bare bety en ting: Alle har løyet.

Eks-CIA John Brennan har uttalt seg skråsikkert, vel vitende om at folk tror han vet noe.

Det var bare løgn. De spredt bevisst løgner. De startet en kontraetterretning i FBI i slutten av juli 2016, rett etter at de hadde frikjent Hillary, og kalte den Crossfire Hurricane.

Trump-leiren ble infiltrert, også av provokatører. Har norske medier skrevet ett ord om denne operasjonen? Nei, de har jattet med CNN, New York Times og Washington Post.

(Ted Koppel, en av de få gjenværende store TV-personligheter, sa nylig at Washington Post ikke var den avisen som avslørte Watergate. Hvorfor får vi ikke høre det? Fordi våre egne medier heller ikke er hva de utgir seg for. NRK er ikke lenger NRK, og Aftenposten står for noe helt annet. Så hvem skal fortelle folk at de er i et nytt landskap?)

Det er bare noen uker siden no 2 i FBI, Andy McCabe, satt på TV og fikk spørsmål av George Stephanopoulos om han trodde Trump var en russisk agent. McCabe utelukket ikke det.

Hevet over mistanke

Vi snakker the president of the United States of America. Russisk agent! McCabe og hans sjef James Comey må ha trodd at de hadde så mye makt at de kunne tillate seg hva som helst. De ville aldri bli avslørt. Trump, oppkomlingen, ville tape.

Hvordan kunne noen stå seg mot så mye makt?

Det minner meg om en italiensk mafiafilm: Hevet over mistanke. Hovedpersonen, en politimann, begår et drap for å se om han har makt til å styre etterforskningen dit han vil.

Disse folkene oppførte seg på samme måte. De var the Power. Det er 110.000 ansatte bare i Justisdepartementet. Hva gjør det med sin selvoppfattelse å sitte på toppen av slike pyramider?

Bære eller briste

De spente buen så høyt at noe måtte briste: Trump eller dem selv. Det har ikke gått opp for dem at deres påstander rommet en logikk: Hvis Trump bli frikjent måtte disse menneskene i høye posisjoner ha kokt sammen en historie.

Og nå kommer vi til den spennende fortsettelsen: Sammenvergelsen var mot Trumps velgere. Det var et forsøk på å stjele deres stemmer. Når folk oppdager det blir de forbannet.

Hillary ble frikjent for ting som ville gitt andre flere år bak murene. Trump ble anklaget for noe han var helt uskyldig i.

Det var ikke snakk om misforståelser, feiloppfatninger, forsnakkelser. Det var snakk om en målbevisst operasjon for å stanse kandidaten, senere presidenten av USA.

Fisketur

Først fant de mannen de ville ha dømt, så fant de på forbrytelsen og så gikk de ut og lette etter bevis, dvs de forsøkte å konstruere bevis, blant annet med agent provocateurs forkledt som professorer.

Bob Mueller og hans team dro på fisketur etter bevis.

John Solomon i the Hill forteller at han erfarte at når han kom til en by og møtte flere enn en mafiosi forsto han at noe var på gang. Slik var det også med FBI: Det var steder der det krydde av agenter som alle var på «fisketur» etter bevis. Men de fant ikke noe den gangen, sommeren og høsten 2016. Og Mueller fant heller ikke noe.

Derfor må det komme en «reckoning», et oppgjør. Velgerne kommer til å kreve det. Det som har skjedd har vært et forsøk på å stjele demokratiet, og når det ikke lykkes ødelegge presidenten med påstander som de visste var løgn.

Det er dette dramaet norske redaktører har unnlatt å rapportere. De ble i stedet med på hatkampanjen mot Trump.

Hva skal vi med NRK-lisens når korrespondenten driver med løgner, slik Anders Magnus har gjort?

En mye større krise

Politisk kvarter tok for seg krisen i VG. Ingen fra redaksjonen ville stille for å snakke om Giske-videoen. De holdt ennå på med intern granskning! Utrolig! Pinlig. Gard Steiro må være ferdig. Så dumt er det ikke lov å oppføre seg.

Men historien om VG er bare toppen av et stort isfjell.

#metoo var et skudd for baugen for mediene. Det viste en moralsk dekadanse i Hollywood og kulturlivet i hele Vesten.

Det er en kobling mellom denne dekadansen og hatet mot Trump. Eliten senser at grunnen svikter under føttene. At noe er over. Det blir ikke som før.

Men norske medier skal ivareta Norges interesser. Det er ikke bare myndighetenes jobb. Mediene skal sørge for at vi er forankret i verden, at vi har en virkelighetssans. Vi trenger å vite hvem vi har med å gjøre.

Vi er så små at vi er utlevert til andres forgodtbefinnende. Uten USAs sterke hånd er vi et langstrakt land med mange isfrie havner, få folk og en stor oljeformue.

Trump sa han ønsket seg nordmenn da Erna var på besøk. Hun klarte ikke ta komplimentet.

Sier ikke det ganske mye?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.