James O’Keefe stiftet Project Veritas som med små midler har klart å vise korrupsjonen i det politiske systemet og mediene/Silicon Valley. Det Google sier er at de har rett til å overstyre demokratiet, hvis folk velger feil. Det er EU-logikk.

Project Veritas er en gruppe journalister som går undercover for å avsløre ting som maktpersoner aldri vil innrømme foran kamera. Under Hillarys valgkamp avslørte de hvor langt Demokratene var villig til å gå for å vinne. Nå er det Big Tech, Facebook, Pininterest og Google som avslører sin politisk slagside. Leder for Responsible Innovation når det gjelder applisering av AI, Artificial Intelligence, Jen Gennai legger ikke skjul på at de allerede i 2016 begynte å arbeide for at noe lignende – valget av Trump – aldri skulle kunne skje igjen.

“We all got screwed over in 2016, again it wasn’t just us, it was, the people got screwed over, the news media got screwed over, like, everybody got screwed over so we’re rapidly been like, what happened there and how do we prevent it from happening again.”

“We’re also training our algorithms, like, if 2016 happened again, would we have, would the outcome be different?”

Hvordan gjør Google dette? Ved å «skru» på algoritmene slik at folks oppfatninger blir preget, uten at de forstår at de manipuleres. Folk tror at Google er nøytrale og viser deg søkeresultater slik de er. Men virkeligheten er en helt annen. Det bekrefter en Google-varsler som forteller fra innsiden. Han har meldt seg fordi han ikke orker tanken på å leve i et samfunn der Google bestemmer.

Det gjør de i økende grad. Google er blitt innkalt til høringer i Kongressen flere ganger, men bryr seg ikke. Jen Gennai sier det rett ut: Hun sier bare Google kan sørge for at valgfriheten brukes riktig. For å sikre det riktige resultatet griper Google inn på mange nivåer. Det er særlig folk på høyresiden, konservative, som har fått merke Googles manipulasjoner: Folk som Dave Rubin og Tim Poole er blitt stemplet som «right wing», et ord som innebærer ekskludering og fordømmelse. Man mister følgere, og med publikum forsvinner inntektene.

Gennai virker som en representant for en ny kaste som føler de lever i en teknologisk styrt siviliasasjon som bare de kan gjøre menneskelig: Fairness betyr at algoritmene skal hjelpe minoriteter, ikke de som allerede har makt.

Det er en ensporethet over tankegangen som er skremmende. Avansert teknologisk, men uten innsikt i politiske prosesser. Google-folkene tror de besitter sannheten og derfor har retten på sin side.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.