Steven Pinker ser ut til å ha alt og ha fått til alt. Han er Johnstone Family Professor of Psychology og Harvard College professor. Men så er det den menneskelige faktor som unnflyr seg enkel klassifisering. Den som gjør at personen henger sammen i forhold til verden. Pinker har noe gutteaktig ved seg og det ser ut til at han har mistet toget til å bli voksen. Rose Lincoln /Harvard Staff Photographer/Wikimedia commons

Steven Pinker er verdensberømt psykolog med en rekke bestselgere bak seg, blant dem The Better Angels of Our Nature: The Decline of Violence In History And Its Causes. Han underviser ved Harvard.

Alt i USA blir politisert. Norske publikum får inntrykk av at det skyldes Trump. Men kulturkonflikten går mye dypere.

Det ga Pinker et eksempel på da han kommenterte at mange Republikanere går i bresjen for at det amerikanske samfunnet må åpnes igjen. Særlig kristne har gått på barrikadene og sagt at de ikke finner seg i at kirkene er stengt, mens aluoholutsalg og marijuhana-utsalg holder åpent.

«Belief in an afterlife is a malignant delusion,» Steven Pinker tweeted, «since it devalues actual lives and discourages action that would make them longer, safer, and happier. Exhibit A: What’s really behind Republicans wanting a swift reopening? Evangelicals.»

Pinker linked to a Washington Post column arguing that «Christian fundamentalism is often fatalistic.»

At en anerkjent akademiker omtaler troen på det evige liv som en ondartet villfarelse, sier om hvor langt «ut» liberale har beveget seg. Her er det ikke lenger snakk om respekt for Vestens tradisjon, men bruk av begrep fra kreftdiagnostisering.

Liberale i USA har den siste tid blitt venstreorienterte, for å låne Dennis Pragers ord. De er ikke lenger liberale i noen positiv berydning av ordet.

Når vi ikke hører noen beskrivelse av dette fenomenet i Norge er det fordi også de liberale i Norge har foretatt samme reise.

 

Ben Shapiro fires back at Harvard prof’s ‘ridiculous’ claim that belief in afterlife is ‘malignant delusion’

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!