Nytt

President Barack Obama vil bli målt på hvordan han reagerer på drapet på ambassadør Chris Stevens og tre medarbeidere.

Obama har fordømt drapene. Men en fordømmelse er neppe nok.

I strongly condemn the outrageous attack on our diplomatic facility in Benghazi, which took the lives of four Americans, including Ambassador Chris Stevens.

Right now, the American people have the families of those we lost in our thoughts and prayers. They exemplified America’s commitment to freedom, justice, and partnership with nations and people around the globe, and stand in stark contrast to those who callously took their lives.

I have directed my Administration to provide all necessary resources to support the security of our personnel in Libya, and to increase security at our diplomatic posts around the globe.

While the United States rejects efforts to denigrate the religious beliefs of others, we must all unequivocally oppose the kind of senseless violence that took the lives of these public servants.

On a personal note, Chris was a courageous and exemplary representative of the United States. Throughout the Libyan revolution, he selflessly served our country and the Libyan people at our mission in Benghazi.

Mitt Romney kalte Obama og den amerikanske Kairo-ambassadens kritikk av filmen for uverdig all den stund diplomater var angrepet. Demokratene mente han ikke burde gjort dette på en 9/11, og dessuten var ikke diplomatene drept da dette ble sendt ut.

Obama kritiseres for å være for cool. Når en amerikansk ambassadør bevisst er drept, må han vise gut-reaction. Amerikanerne venter det. Obama gikk for å ta Osama, men da var det USA som var proaktiv. Nå må det reageres. En ambassadør er ikke drept på post på tyve år.

Obama må vokte seg for å fremheve at USA fordømmer alle forsøk på å sverte religiøs tro. Drapet forandrer ligningen til noe helt annet. De som drepte har opphevet den henvisningen Obama kjører frem. Ikke at den ikke gjelder, men den hører ikke hjemme i en slik sammenheng.

Publikumn vil spørre om balanseforholdet: Hvis det er slik at de som drepte, gjorde det som en reaksjon på videoen, har de ikke suspendert det hensynet de selv ønsker seg og sin religion i samme øyeblikk som de griper til vold?

Slik fungerer politikk. Denne saken vil trolig få konsekvenser for valget.

http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2012/09/12/obama-condemns-attack-that-kills-ambassador-to-libya/