Folk flest vil gjerne tro at Big Tech begår ufrivillige feil når de stenger ned kontoer og hiver ut folk for bagateller. De tror det skyldes misforståelser.

‘Hateful imagery’: Twitter locks out Jewish users for posting Star of David

Denne unnskyldende holdningen har undersåtter inntatt til alle tider når deres herskere har gjort noe som synes komplett uforståelig.

Nå har Twitter stengt kontoer som la ut davidsstjernen. Det melder en britisk varslergruppe:

The Campaign Against Anti-Semitism (CAA) announced on Monday that Twitter “has deemed the Star of David, a symbol of Judaism and Jewish pride, to be ‘hateful imagery,’ and is locking the accounts of users who display it.”

– Hatefulle bilder

Flere Twitter-brukere har henvendt seg til varslergruppen og fortalt at de har fått beskjed om at davidsstjernen er hatefull.

According to the CAA, several Twitter users contacted the UK-based watchdog organization in the past several days to complain that their accounts were locked, with the social media giant providing the following explanation: “We have determined that this account violated the Twitter Rules. Specifically for: Violating our rules against posting hateful imagery. You may not use hateful images or symbols in your profile image or profile header. As a result, we have locked your account.”

Twitter ga beskjed om at når davidsstjernen ble fjernet, kunne kontoen åpnes igjen.

The CAA added that Twitter told users that deleting the “hateful imagery,” in this case the Star of David, would lead to reinstatement of their accounts.

Leder av CAA, Stephen Silverman, sier de mange ganger har tatt opp med Twitter at de tolererer antisemittisme. Alle Big Tech-selskapene får klager for å vise toleranse for antisemittisme.

CAA Director of Investigations and Enforcement Stephen Silverman commented, “It is deplorable enough that Twitter consistently fails to act against anti-Semitism on its platform, but now it is taking action against Jews for the simple crime of showing pride in their identity by displaying a Star of David. It never fails to astound just how low Twitter is prepared to go.”

Google

Men det å stemple jøder og deres symboler som hatefulle, er ikke noe som er forbeholdt Twitter. Google har blokkert mange videoer fra Prager University, og lederen, Dennis Prager, en ortodoks jøde fra New York, ble i et internt skriv omtalt som nazi.

Det gir ikke mening. Hvordan kan en konservativ jøde bli omtalt som nazi? Det må da bero på en misforståelse?

Dette spørsmålet bunner i en «hvis bare kongen i København visste»-holdning. Når bønder i Norge opplevde urettferdighet, hadde de behov for å tro at ordren ikke kom fra kongen. Overgrep var lettere å leve med hvis man kunne innbille seg at det var lavere nivåer som gikk ut over sine fullmakter.

Normale mennesker har tilsvarende vanskelig for å leve med at verdens største søkemotorselskap klassifiserer konservative jøder som nazister. Vi skyver informasjon som ikke passer med vårt verdensbilde fra oss.

Men det finnes mange eksempler som belegger at både Big Tech og politiske myndigheter er villig til å bruke de mest nedrige karakteristikker for å få ram på motstandere. Tenk bare på forfølgelsen av Eric Zemmour i Frankrike.

Poenget

Men hva skulle være poenget med å svine til et klokt menneske som Prager? Det gir mening hvis man vet at venstresiden lenge har forsøkt å gi konservative kristne konntasjoner i retning høyreekstremisme. Hvorfor?

Fordi disse menneskene ikke ønsker seg rivaler, de ønsker ikke verdisystem som utfordrer dem. De er klar over at både jødedom og kristendom er en mektig kraft som de ikke har kontroll over. Derfor ønsker de å diskreditere dem.

Hva står så Google og Twitter for?

La oss for korthets skyld svare med ett ord: Babels tårn. Ønsket om å utfordre og detronisere Gud. De vil ikke ha en instans over seg. De vil selv være Loven.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.