Sarah Yeong er ansatt som teknologi-skribent og del av staben som skriver lederartikler i New York Times (NYT). Sarah Yeong er av asiatisk herkomst. Hun har studert ved eliteuniversitetet Harvard.

Men Yeong har også en annen side. Når du får en fremskutt posisjon i mediene er det alltid noen som saumfarer din fortid. Det skulle ikke mye til for å finne ut at Yeong hadde skrevet en rekke twittermeldinger der hun langer ut etter hvite som trash som fortjener å forsvinne fra jordens overflate. Tweetene var så grove at hadde de vært skrevet om noen annen gruppe, ville det ført til automatisk oppsigelse. Faktisk var det en NYT-ansatt som i februar ble avslørt for å ha skrevet twittermeldinger om homoseksuelle. Vedkommende gikk på hodet ut.

Men med Yeong gikk det annerledes. NYT skrev i en kommentar at Yeong selv var blitt mobbet på nett. Derfor hadde hun laget twittermeldingene for å vise hvordan det føles. Få kjøpte denne forklaringen, og alle de andre forsøkene på å hvitaske henne, bare bekreftet at rasisme mot hvite er ok.

Wikipedia nevnte ikke tweetene i deres biografi om henne. Det ble påpekt av flere.

BBC klarte kunststykket å skrive om Yeong uten å nevne rasismen.

Til sist var det Candace Owens, talskvinne for konservative Turning Point USA, som kopierte Yeongs tweets og satte inn ordet jøde i stedet for hvite. Det tok ikke lang tid før Twitter suspenderte hennes konto, til tross for at Owens skrev at det var en kopi av Yeong.

Ms. Owens, the communications director for Turning Point USA, tweeted Saturday that “Jewish people are bull—t … like dogs pissing on fire hydrants #cancelJewishpeople Are Jewish people genetically predisposed to burn faster in the sun? The above statements are from @nytimes editor @SarahJeong. I simply swapped out the word ‘white’ for ‘Jewish.’”

Despite her tweet explicitly saying it was a parody of someone else’s tweets, that got her a note from Twitter saying “Your account has been locked … for violating the Twitter Rules. Specifically for violating our rules against hateful conduct.”

Denne holdningen bekrefter det mange har fått fornemmelsen av: Twitter, Facebook og Google er sensurmaskiner mot alt som smaker av ironi, satire som går ut over de politisk korrekte.

Det hører med til historien at Yeongs rasistiske tweets ikke er slettet.

Ms. Jeong did not mention in her scores of tweets about white people that they were parodies. But not only are the tweets still up, her account was not suspended over them.

After an outcry among conservatives for the obvious double standard, Twitter restored Ms. Owens account, saying it was an error, but not until after she’d deleted the tweets.

Nytimes satte en standard da de sparket Quinn Norton i februar, som de nå ikke praktiserer når det gjelder rasisme mot hvite. Konklusjonen er klar og ødeleggende for Nytimes, skriver en Stephen Miller:

 

Candace Owens mimics N.Y. Times’ Sarah Jeong, gets suspended by Twitter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂