Antisemittisme er igjen blitt et fenomen i Europa, men det nye Europa klarer ikke og vil ikke se det for hva det er. Antisemittismen er nemlig en bieffekt av det nye multikulturelle samfunnet og det er tungt å svelge. Man har således blokkert tilgangen til å forstå problemet, som dermed bare vokser. Jøder tør ikke lenger vise at de er jøder offentlig. Fiendtlighet mot Israel er blitt normen og det er derfor ikke rart at den muslimske befolkningen tør vise mer synlig jødehat. Israel blir katalysator for mye større problemer. Islamister forstår at de her har en åpen dør til radikalisering. Det samme Europa som skal bekjempe ekstremisme holder en dør åpen til radikalisering.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.