Nytt

En større Gaza-demonstrasjon i Paris lørdag er avlyst av sikkerhetsgrunner.

Demonstrasjonen for en uke siden utviklet seg til et angrep på to synagoger, hvorav jøder ble holdt innesperret i den ene i flere timer. De innenfor opplevde demonstrantene som svært truende.

Også i andre land har det vært ubehagelige opptrinn. I Krakow ble en gruppe israelske turister angrepet.

On Thursday, in the Polish city of Krakow, a group of Israelis were assaulted and spat at in the city’s main square by a group of pro-Palestinian protesters, Channel 2 reported.

“They approached us and hit the cameras we were holding,” one of the Israelis said of the Polish demonstrators. “They shouted at us, calling us ‘killers’ and ‘criminals’,” he added.

Police forces broke up the demonstration a short while later; no arrests were made.

En demonstrasjon i Berlin torsdag utviklet seg i samme stygge antisemittiske retning, med rop om «feige jødesvin» og «Allahu Akbar» om hverandre.

For Tyskland er dette potensielt en stor belastning. Tidligere har den kommet fra nynazister. Men antisemittisme på tysk jord er tysk ansvar, også om det kommer fra mennesker fra Midtøsten og Nord-Afrika. Tysk omdømme kan ikke tåle at slikt for utspille seg offentlig. Ikke minst får det stor oppmerksomhet i USA:

Following a pro-Palestinian demonstration in Berlin on Thursday at which participants chanted anti-Jewish slogans, the American Jewish Committee Berlin office filed a complaint with police. According to a press statement, marchers chanted, “Jew, Jew,cowardly pig, come on out and fight.”

Deidre Berger, director of the AJC’s Berlin office, wrote an open letter to the members of the German Bundestag calling on them to be vigilant in protecting Jewish citizens. Police should crack down on such threats “to show that anti-Semitism has no place in our society.”

The danger of uncontrolled demonstrations was made clear last week in Paris, when violent protesters trapped Jews inside a synagogue and chanted such slogans as “Hitler was right” and “Death to Jews.” In Germany, such expressions are illegal and not protected by free-speech laws.

“We’re concerned that there are no more taboos against open expressions of anti-Semitism at such protests,” Berger said. Reports of aggressive anti-Israel demonstrations have come in from other cities in Germany, including Frankfurt, Gelsenkirchen, Kassel and Bremen.

Another pro-Palestinian demonstration is scheduled for Saturday in Berlin. Several thousand demonstrators are expected.

turkey.demo.israel

At det holdes voldsomme demonstrasjoner utenfor det israelske konsulatet i Istanbul, er ikke overraskende. Men at man gjenfinner den samme aggresjon og Israel-hat også i store europeiske byer, er om ikke nytt, så tydeligere under denne krigen.

Dessuten er det en annen faktor, som ikke taler til Europas fordel: Europeiske medier viker unna å dekke hvor hatefull og jødefiendtlig demonstrasjonene er. Demonstrasjonen som den i Berlin torsdag får liten oppmerksomhet i andre land. Hadde det vært nazister eller høyreekstreme ville den det. Da ville man vist faren fra ytre høyre. Men når faren er islamistisk ser man en annen vei. Et slikt dobbeltspill kan ikke pressen holde på med uten at det går ut over deres egen troverdighet.

Motivet synes tofold: mediene føler seg ille til mote over å skulle dokumentere at muslimer er jødehatere. Dessuten deler de den anti-israelske holdningen og får dermed vanskelig med å skulle dekke en protest kritisk som de selv er enig i.

For det tredje kommer det kanskje et element av frykt inn: Medier som våger å gå mot demonstrantene får på pukkelen for å være sionistvennlige.

Read more: Protests worldwide as Gaza offensive intensifies | The Times of Israelhttp://www.timesofisrael.com/protests-worldwide-as-gaza-offensive-intensifies/#ixzz37rUazatT
Follow us: @timesofisrael on Twitter | timesofisrael on Facebook