Dennis Prager stiller spørsmålet: Hvordan bringe folk tilbake til Gud og religion? Fornuftsbaserte, ikke trosbaserte argumenter og forklaringer for den moralske storheten og Bibelens uforlignelige visdom er den eneste veien å gå.

Dette skriver Prager i American Greatness. Kronikken er interessant også for ateister som undertegnede.

Prager begynner med noen vanlige argumenter fra de som forkaster religion.

1) Troen på at vitenskap motbeviser religion.

2) Troen på at fornuft og følelser erstatter Gud og Bibelen som de eneste nødvendige kjøretøyene til moral.

3) De «progressive» ideologiene gjennom minst 100 år som søker å erstatte religion.

4) Religiøse personers manglende evne til å overbevise også neste generasjon om å omfavne religionen.

Selv mener Prager at han gjentatte ganger har vist hvordan de tre første antagelsene burde framstå irrasjonelt for alle rasjonelle mennesker.

Vitenskapen er såpass sinnssyk på sitt høyeste nivå et det er nesten like utrolig som å tro på en Gud, og like umulig å bevise.

The odds against life, let alone intellectual life, are so staggering that atheist scientists are now positing the nonsensical, let alone non-provable, idea of a “multiverse.”

Så har vi det irrasjonelle ved et akademia som hevder at menn kan få barn, mens de ikke evner å definere hva en kvinne er. Den såkalte intellektuelle eliten som mener noe så dumt, hevder samtidig at man kan bekjempe kriminalitet ved å avskaffe politiet.

Doc-TV: Et møte med Dennis Prager

Hvis man ikke bryr seg om hudfargen til andre mennesker er man rasist. Dette beviser tesen til G.K. Chesterton, skriver Prager.

When men stop believing in God, they don’t believe in nothing; they believe in anything.

Det er vanskelig å være uenig. Dagens religioner er klimahysteri, antirasisme, hat mot hvite menn og en uendelig hyllest av alle som ikke er normale. Det er virkelig, som Mattias Desmet skriver, en massepsykose i så mange lag at man blir mentalt utslitt.

Sekulære progressive ideologier har erstattet religiøs ideologi, skriver Prager.

Marxism, socialism, feminism, and environmentalism—these are secular religions, and they have caused the moral and intellectual chaos of the modern age.

Hvilke forbedringer har denne endringen ført til? Selv for en ateist som meg er det umulig å finne noe særlig å skryte av, selv om jeg selvsagt støtter at kvinner skal ha de samme rettighetene som menn.

Men den religiøse verden må ta noe av skylden selv, mener Prager. Han mener da de klassiske vestlige religionene.

One reason is that most religious people—Jews, Catholics, and Protestants—didn’t think they had to make the case for their religion. They assumed that their children would carry on their religious traditions.

They thought, “We go to church/synagogue every week, so will our children. We believe in God and the Bible, so will our children.”

De tok åpenbart feil, for andelen som sier de er religiøse synker i alle vestlige land, bortsett fra blant innvandrerbefolkningen.

Hva er løsningen på dette, hvis man (som Prager) anser det som et samfunnsproblem?

Han har tre forslag.

1) Bruk fornuftsbaserte argumenter.

2) Konsentrer deg om å forklare Guds nødvendighet i stedet for å snakke om tro på Gud.

3) Skap et følelsesmessig rørende religiøst miljø.

Dette virker, sier Prager. For det er slik han har opptrådt gjennom hele sitt voksne liv, med suksess.

Men skoler og universiteter kontrolleres av anti-religiøse folk som mener at rasjonelle personer ikke kan ta religion på alvor. Selv kirker og menigheter har akseptert dette.

Den norske kirke er mer opptatt av å fremme islam og LGBTQ enn kristendommen. Den svenske kirken er om mulig enda verre.

Andelen muslimer vokser kraftig, også i Vesten, siden vi forkaster vår tradisjonelle religion og ikke gidder å få barn. I stedet importerer vi en fremmed religion hvor antall fødsler er hyppigere.

Prager bruker rasjonelle argumenter. Uten en Gud finnes det ikke godhet og ondskap, mener han. Han ber foreldre dele sine holdninger med barna, eller sine barnebarn.

Ikke på en innpåsliten måte, men kun ved å snakke om Gud og innholdet i Bibelen.

If that doesn’t work, we have lost America and the West.

John Adams skrev at konstitusjonen var laget kun for moralske og religiøse mennesker. Han visste at hele eksperimentet hvilte på en gudstro.

Jeg er ateist, rett og slett av den enkle grunn at jeg ikke tror det finnes en Gud. Men jeg velger heller kristne retningslinjer hver dag, i stedet for å satse på marxisme, sosialisme, klimagalskap, islam og transaktivisme.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.