En uvalgt og uansvarlig FN-komité bestemte i forrige uke at barn skal ha rett til å saksøke nasjonale myndigheter hvis de ikke takler klimakrisen etter barnas ønsker. Slik utnytter supperådet FN barn for å fremme sin egen agenda.

FNs komité for barns rettigheter hyller barns innsats for å skape oppmerksomhet rundt klimakrisen. Komiteen hevder at det er barna – ikke de voksne – som har den nødvendige visdommen som er nødvendig for å takle problemene planeten står overfor, og krever juridisk bekreftelse og validering av barns autoritet.

Dette skriver Frank Furedi i Spiked. Han beskriver denne strategien som politisk utnyttelse av barn.

In the view of the Committee on the Rights of the Child, adults are the problem and children are the solution.

Dette er en trend i tiden: Barna forvandles til de nye voksne, og gjennom infantilisering forvandles de voksne til barn. Barn fremstilles som kloke og omsorgsfulle, mens de voksne beskrives som egoister som ikke bryr seg om andre mennesker.

Selvsagt er ikke FN-komiteen egentlig interessert i hva barna tenker. De opptrer som buktalere som bruker barna som dukkene som fremmer deres egen, klimahysteriske agenda. Argumentene er velkjente og effektive: Siden det er barna som skal leve i fremtiden, må barna få bestemme over fremtiden. Men egentlig bestemmer ikke barna noe som helst, de hjernevaskes av NGO-er, globalister og andre som utnytter klimapanikken for å berike seg selv.

Dette minner meg om TV-serien Teenage Boss, hvor bortskjemte tenåringer fikk ta over familiens budsjett en måned. De fleste ungdommene startet med å prioritere absolutt alt som de hadde lyst på, og lot foreldrene få noen få kroner. Regninger og forpliktelser ble ofte ignorert. Men med litt hjelp fra en voksen rådgiver så fant ungdommen som regel en fornuftig løsning etterhvert.

Men i FN og lignende organisasjoner er det ingen pålitelige voksne tilstede.

Svensk kirke stiller ut bilde av klima-Grete som helgen, og Jesus med Pride-symbol

Rapporten siterer uttalelser fra barn de har «konsultert»:

‘“The environment is our life.” “Adults [should] stop making decisions for the future they won’t experience. [We] are the key means [of] solving climate change, as it is [our] lives at stake.” “I would like to tell [adults] that we are the future generations and, if you destroy the planet, where will we live?!”’

Ideen om at voksne mennesker skal slutte å ta avgjørelser om en fremtid de ikke vil oppleve er absurd, skriver Furedi.

It would mean the end of politics and public life.

Nesten alle politiske avgjørelser påvirker fremtiden. Med dagens norske politikerstand hadde det nesten vært fristende å overlate avgjørelsene til yngre mennesker, særlig etter å ha sett resultatene fra årets skolevalg. Personlig kan jeg ikke huske sist gang våre myndigheter tok en avgjørelse som jeg oppfattet som noe positivt.

Men det er altså ikke fornuftige unge mennesker som utnyttes. Det er Greta Thunberg-generasjonen, de hjernevaskede, som blir buktalernes nikkedukker.

Mediene bidrar sterkt. Som den meget fornuftige lektor Ola Buxrud skriver på Facebook i en kommentar til skolevalget, hvor MDG og Ap blir massakrert:

Det er ikke slik at Greta Thunberg-generasjonen er død.
Greta Thunberg-generasjonen HAR ALDRI EKSISTERT.
Den har vært et mediefenomen uten særlig sammenheng med virkeligheten.

Buxrud mener mediene bevisst velger ut unge mennesker med grønt hår og piercing når de skal fortelle oss hva ungdommen mener, og da får de som regel akkurat de svarene de er ute etter. Men disse utvalgte ungdommene er ikke representative, noe skolevalget avslører.

Journalistene bruker som FN-komiteen barna som sine buktalerdukker for å fremme sin egen agenda. Norsk journalistlag bestemte på sitt landsmøte i 2019 at NJ «aktivt skal tenke grønt i sitt arbeid». Da er det ikke så merkelig at en falsk Greta Thunberg-generasjon oppstår. Thunberg startet sin skolestreik i 2018. Hun sa det samme som FN sier nå:

– Since our leaders are behaving like children, we will have to take the responsibility they should have taken long ago.

Både FN og NJ (og en rekke andre) bedriver et falskt, uærlig og kynisk spill med barna som brikker. Barnas rettigheter brukes som et politisk våpen.

The UN committee is engaging in a fundamentally dishonest attempt to promote its political agenda through the medium of children’s rights. This is all typical of those calling for children’s rights.

Ved å hylle barnas uangripelige moralske status, så gjør man en naturlig demokratisk prosess vanskelig, og noen ganger umulig, rundt spørsmål som f.eks. klima. Hvem vil skade de stakkars barna, liksom?

Den samme metode utnyttes maksimalt av innvandringsentusiastene, som også inkluderer FN, NGO-er og mediene. Uansett hvor mange menn i stridsdyktig alder som ankommer Europa, finner man alltid et barn som vi skal synes synd på.

«Tenk på barna!» skriker disse damene svenskene kaller for batikhäxor. Om «barnet» er 30 år gammelt og har kraftig skjeggvekst spiller ingen rolle. De som protesterer erklæres som onde mennesker og barnas fiender.

Denne trenden er svært regressiv, mener Furedi. Det er et symptom på vår kulturelle og sivilisatoriske dekadance. Vi utnevner barna som fyrster, slik Caligula utnevnte sin hest Incitatus til konsul.

Kyniske voksne mennesker har forkastet sin autoritet, og utnytter på en spekulativ måte barna til å gi utrykk for sine egne bekymringer og sin egen angst. Noen bruker barna for å fremme sin egen status og sine egne økonomiske interesser.

Det er på tide at voksne mennesker vokser opp.

Les også:

Unge Høyre-leder legger seg flat etter Greta Thunberg-kommentar

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.