Den gigantiske klimaindustrien som er bygget opp de siste tiårene, omfatter titusenvis av karrierer, omsetter for hundrevis av milliarder årlig, og høster inn ufattelige summer i avgifter, skatter og økte priser over hele Europa, som så omsettes i å pumpe opp den ulønnsomme klimaindustrien ytterligere, uten å oppnå noe som helst. Det er antagelig historiens største svindel, men nå har de fått et gigantisk problem i fanget: Det finnes ingen klimakrise. Naturen nekter å følge manuskriptet, og derfor tyr man til desperate midler: barn.

Absolutt alle klimaspådommene de siste 20 år er gjort til skamme: Havet stiger ikke. Isbjørnen har det bra. Polene smelter ikke. Antall orkaner synker. Vi går fortsatt på ski, og snøfresersalget tar seg opp, mens amerikanere fryser i hjel. Har’u sett! Og i stedet for å gi eksploderende varme, er klimaet forbausende stabilt, med en klart kjølende tendens siste tre år, ifølge satellittmålinger. Som om ikke dét var problematisk nok, begynner ekte kunnskap om både svindleren Al Gore, klimaet og de hellige vindmøllene å spre seg i befolkningen:

Vindmøller virker ikke, og tredobler strømprisen. CO2 er ikke forurensning, men plantenæring. Klimaet varierer helt naturlig, og det har vært både varmere og kaldere de siste tusen åra, helt frikoblet fra våre utslipp av CO2. Ingenting vi gjør kan stabilisere klimaet, og uansett hvor mye avgifter vi betaler, oppnår vi kun å styrke klimaindustrien, så den kan kreve enda mer penger, i bytte for ingenting.

Grip barna!

Hva pleier desperate religiøse sekter eller regimer å gjøre når katastrofene uteblir og dommedag nekter å materialisere seg som lovet? Siste krampetrekning er å ta barn som gisler, dytte dem foran seg og utnytte deres naivitet som pressmiddel. Barna tror på dommedag, og da må det være sant! Tenk på barna, dere!

Sånn sett er svenske Greta Thunbergs skolestreik for klimaet utenfor riksdagsbygningen i Stockholm typisk: Hun skapte voldsomt medieoppstyr, men det var hverken spontant eller en ung jente med asperger syndrom som sto bak. Tvert om var hele hendelsen regissert av den profesjonelle klimaaktivisten Ingmar Rentzhog, som har koblinger til flere propaganda-organisasjoner – og Gretas mor var med på det.

Rentzhog vedgår nå at selskapet han står bak, brukte «Klima-Greta» for å generere interesse til finansielle prosjekter, og han tjente grovt på det. Det får du ikke vite av klimafrelste TV2, som kastet seg over ungjenta, for gjett hvem som ble invitert til Skandinavias største talkshow, Skavlan, og fremførte den rette klima-liturgien som fra manus? Nettopp. Ungjenta Greta Thunberg.  Sirkuset er i byen, og alle elsker det.

NRK med et totalt svik mot publikum, vitenskapen og sitt samfunnsoppdrag

Det offentlig finansierte NRK, som er pålagt å levere et balansert politisk budskap til publikum, har vært et av Norges ivrigste mediehus i å spre ensidig desinformasjon mot publikum. Det finnes ikke fnugg av balanse, forsiktighet eller integritet i deres klimadekning, og du kan bare glemme på komme til orde med innsigelser eller fakta. Å få oppdrag med å lage et klimaskeptisk program er noe du bare kan drømme om, for i NRK skal ingen få si noe balansert, edruelig og faktisk om klima.

Etter hvert som snøen laver ned vinter etter vinter, resirkulerer NRK de samme falsifiserte dommedagspåstandene gang på gang. De bruker millioner på å produsere programpost etter programpost som leter etter «tegn» på global oppvarming. (Som om det er bevis for at «menneskeheten er truet».) NRK skremmer publikum og setter hele samfunnet i konstant krisebedredskap, så alle er på tuppa. Da betaler folk nemlig både klima-avgifter og stigende strømregning uten kjetteri og opprør.

«De unges klimaopprør»

Urix går «all in» under vignetten «De unges klimaopprør». Dette programmet bygger på en ny internasjonal trend vi ser fra klimaindustrien: å utnytte unge menneskers mangel på kunnskap, skepsis og erfaring, og å dytte dem foran seg som propaganda-virkemiddel. De er jo så unge og ivrige! Ja, visst er de dét, men iver og aktivisme betyr ikke at ungsauene har rett:

«Jacob saksøker Donald Trump. Greta nekter å gå på skolen. Mari kjemper mot politikerne. De er en del av et ungdomsopprør som verden kanskje aldri har sett maken til: De vil redde oss fra klimakrisen.»

Vel, la meg helle litt isvann over NRK, for verden har sett maken til dette mange ganger: Stalin gjorde det. Mao gjorde det. Hitler gjorde det. Pol Pot gjorde det. David Koresh gjorde det. Charles Manson gjorde det. Og Kim-familien i Nord-Korea er eksperter på det: å dytte barn og unge foran seg i et uimotståelig propaganda-føleri. La barna opprettholde de voksnes løgner, for de er naive, lettpåvirkelige, entusiastiske og stoler på at det voksne sier, er sant. Og enda bedre: Bare de får holde på lenge nok, ender de som voksne propagandister i styre og stell, og samfunnet blir endelig menings-homogent. Smart.

NRK selger inn dette unge klimaopprøret som en god ting, men mange anstendige mennesker sperrer opp øynene i vantro, for det er aldri bra at ungdom overtar politikken. Hva er det NRK og riksmedia holder på med? Slik utnyttelse av unge mennesker er siste stadium før en «kulturrevolusjon», og vi så hvordan det gikk sist gang. En av de unge aktivistene NRK slipper til, er Mari Hasle Einang. Hun er nestleder i Changemaker og sløser bort all sin tid, og kanskje hele sin fremtid, på den meningsløse klimakampen.

Mamma lurte på om jeg ville ha barn en gang, eller om jeg var for bekymret. Jeg vil det, men kanskje er det ikke snilt å få barn i en verden som er så usikker?

Hvor er de voksne folka?

Det er vondt å høre unge mennesker fra Norge snakke som om de lever i en krigssone. Kanskje foreldrene til Mari burde lært datteren sin at livet i seg selv er ganske usikkert, men det vil helst gå bra. Og kanskje de burde lære henne noe om skepsis, kildekritikk og ikke minst fremtidsoptimisme? Har ikke vokse folk en plikt til å verne barn mot dommedagspropaganda? Gjøre livet deres så bekymringsfritt som mulig?

Mari Hasle Einang er en nyttig idiot for sterke politiske krefter, akkurat som barn i Nord-Korea: Der blir de flasket opp på krisemaksimering og forsikringen om at katastrofen er rett rundt hjørnet. Nå smeller det snart! Any day now! Din fremtid er kullsvart og truet! Men ifølge NRK er det ingen grunn til å trøste hverken Mari eller seerne med edruelighet, saklig informasjon, debatt eller fakta. De dundrer heller til med følgende spektakulære påstand:

«Slik blir Maris liv i 2050! Året er 2050, og Norge er et av få land i verden som fortsatt har rent drikkevann. Det er blitt vår nye eksportvare, etter oljen. Arktis er isfritt om sommeren. I Sør-Europa er det begynnende ørkenspredning. Turistindustrien er borte på grunn av varmen, spanjoler, italienere og grekere rømmer nordover. I Afrika er store områder blitt ubeboelige på grunn av tørke. 140 millioner mennesker er på flukt, dobbelt så mange som i dag.»

Dette er bare påstander, basert på det faktum at alt kan skje

Sitatet over er en imaginær science-fiction-dystopi. Ingenting annet. Det er en bombastisk, løs påstand, uten fnugg av empiri eller fakta bak seg. Jo da, bevares vel: «Forskere» mener også at vi kan få en asteroide i hodet når som helst, eller at Yellowstone kan bryte ut for fulle mugger – men det betyr ikke at det faktisk skjer. Det betyr heller ikke at vi kan gjøre noe med det, eller at det vil resultere i dommedag. Hele narrativet er sensasjonsmakeri, i god Illustrert Vitenskap-ånd, med tabloide krigstyper som topping.

Mari er en klima-ridder, lurt til å slåss mot vindmøller for å innføre flere vindmøller, og det utgjør en slags moderne, trippel tragedie med henne, vitenskapen og samfunnet som ofre. Iveren og engasjementet hennes kunne vært brukt på ekte miljøvern i stedet. Alt som venter nå, er mer skuffelse … med mindre det bærer mot en godt betalt stilling i klimaindustrien, da? De ansetter som gale, og hun har kvalifikasjonene som skal til, inklusive ingen kritiske spørsmål. Dessverre.

Much ado about nothing

Dommedag selger. Det har alltid vært godt stoff, og la meg bare presisere: Visst er det klimaendringer! Det er det alltid. Etter en kuldebølge på 1960-tallet, som skapte stor bekymring for en ny global istid, ble det litt varmere fra 70-tallet og frem til midten av 90-tallet. Så stoppet det opp. Men alt kan skje. Ingen vet hva klimaet vil gjøre neste år. Selv en 90.000 år lang istid kan sette inn når som helst – det viser også klimaforskningen helt tydelig.

Det som ikke kommer til å skje, er globale CO2-kutt. Det har ikke skjedd så lenge den kostbare «klimakampen» har pågått, og det er gode grunner til det: Voksne folk har sikkert merket seg at det aldri klimaforhandles om kutt i global olje-, kull- og gassproduksjon, det eneste som faktisk kunne skapt CO2-kutt. Årsaken er at det ville skape priseksplosjon på energi, og dermed priseksplosjon på matvarer.

Verdens fattige ville bli enda fattigere, og sulte, og klimaindustrien ville miste sitt moralske overtak og bli kjeppjagd. De Gule Vestene er en advarsel ille nok. Derfor blir det ingen CO2-kutt, og kullkraftverk bygges som aldri før. Klimatiltak er stort sett bare noe som skjer i rike, vestlige land som har penger å sløse bort. De andre mottar penger i stedet.

Barn og unge forstår ikke forskjellen på mulighet og virkelighet

Det vi ser nå, er at barn manipuleres gjennom konstant krisemaksimering til å mene det klimaindustrien bestemmer de skal mene, og går til aksjon med klimaindustriens medier som pådrivere. Det er kvalmende og ondskapsfullt, men NRK synes det er strålende, for NRK har en politisk agenda: MDGs grønne kommunisme, komplett med en grønn planøkonomi på slep. Mari sier:

«Det er jo på grunn av oss, de velstående som har tjent oss rike på å slippe ut CO₂, at andre lever dårlig.»

Denne påstanden er også blank løgn fra ende til annen. Den er skapt først og fremst fordi klimahysteriet slett ikke handler om naturvern eller kutt i CO2. Det handler først og fremst om omfordeling av 100 milliarder dollar årlig fra Europa og Vesten, til andre fattige land i Asia og Afrika (og Kina er ett av disse «fattige» landene) gjennom noe som kalles vår «klimagjeld». Vi skylder dem penger fordi billig fossil energi, og vestlig teknologi, har skapt velferd og matoverskudd jorden rundt. Og når du ikke trodde verden kunne bli sprøere, drasser NRK Mari med til et møte med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg fra FrP. Her får Mari lufte sine bekymringer på riksdekkende tv, også uten minste fnugg av korreksjon eller balanse.

«Men hva om jeg sier at vi ikke vil ha den oljen. Min generasjon vil ha fornybar energi. Hva gjør du for det?» utbryter Mari.

Dessverre jatter olje- og energiministeren med i stedet for å kontre med fakta som han burde ha lest seg opp på for lenge siden: Det finnes ingen klimakrise, fornybar energi fungerer ikke som erstatning for fossil energi, CO2 er plantenæring som jordens avlinger er helt avhengig av, og Mari har blitt lurt av politiske krefter som bruker henne som nyttig idiot og får henne til å sløse bort livet sitt på en «klimakamp» som aldri kan eller vil lykkes. Det er sannheten.

Document.no har ingen annen politisk agenda enn fornuft og frihet 

Når man kjemper mot selve sola, er det sannsynlig at man taper. Og når man forsøker å underminere energi-industrien som sørger for at Mari og alle vi andre fortsatt bor i et velferdssamfunn, så har man virkelig blitt utnyttet grovt av krefter som ikke vil Norge vel – og tjene penger på det i prosessen.

Var jeg olje- og energiminister, ville jeg fortalt Mari dette, for både hun og NRKs publikum trenger å høre det. Men det er nok derfor klima-frelste Erna Solberg ikke vil ha meg som minister eller lese Document.no: Sannheten om klimasvindelen kan og vil ødelegge Ernas ettermæle, og ødelegge en milliardindustri som har blitt «to big to fail».

Men det finnes altså ingen klimakrise. Alt vi har, er en menneskeskapt politisk krise.

 

https://www.nrk.no/urix/de-unges-klimaoppgjor-1.14419489

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂