En 28-åring ble skutt i hjel på en parkeringsplass i Hulsta i nordvestre Stockholm rett før midnatt. Det heter at flere gjerningsmenn forlot plassen etter at skuddene falt. Det tyder på en likvidering. Tidligere på dagen ble en mann drept i Husby, ikke langt unna. En gjengkrig kan være på gang både i Stockholm og Gøteborg. Politiet kommer på etterskudd, så mange drap som begås.

Efter händelsen dök ett 30-tal bilar och människor upp vid brottsplatsen och stämningen beskrevs som kaosartad. Upprörda människor ska också ha samlats på sjukhuset under natten.

Tredve biler indikerer klan/gjeng, det samme gjør «opprørte mennesker» på sykehuset.

Politiet blir utslitt av alle skytingene.

– Vi har fortfarande ganska mycket patruller på plats och söker efter gärningspersonen eller gärningspersonerna. Förhör pågår också fortfarande, säger Per Fahlström vid fyratiden på tisdagsmorgonen.

Husbys hyener

Tidligere på dagen var det en likvidering i Husby, ikke langt fra Hjulsta. Også her var det en 28-åring som ble drept. Politiet har en gjerningsmann, en tyveåring.

Tidigare på dagen var det en skottlossning i närliggande Husby då en 28-årig man sköts till döds. En 20-årig man greps senare och är skäligen misstänkt – den svagare misstankegraden – för mordet.

Den gripne 20-årige mannen ska – enligt uppgift – vara knuten till det kriminella nätverket ”Husbys hyenor”.

 

Man skjuten till döds – hittad på parkering i Hjulsta

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.