Mandag ettermiddag går en 28-åring inn på en kyllingrestaurant i Husby sentrum en forstad nordvest for Stockholm. En speider følger hans bevegelser og rapporterer til to maskerte menn på el-sykler som står klar i en sidegate.

Når 28-åringen forlater restauranten setter de to maskerte mennene seg i bevegelse. De kjører opp på siden av ham og skyter.

Husbys hyener lever opp til navnet.

Enligt uppgifter visar filmerna att 28-åringen anlände till en kycklingrestaurang i Husby vid 15-tiden. Polisens teori är att två beväpnade gärningsmän då stod startklara på elcyklar i närheten – och inväntade en signal från en spejare på torget.

Filmerna visar enligt uppgift att gärningsmännen började rulla mot platsen i samma sekvens som 28-åringen lämnade restaurangen. De körde ikapp honom och började avlossa skott. 28-åringen försökte fly men träffades av flera skott och segnade till slut ner.

28-åringen føres til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Han var selv del av den kriminelle underverden med et langt rulleblad. Han oppgis å ha vært leder for det såkalte Husbynettverket.

Den mördade 28-åringen pekades för några år sedan ut av polisen som en av flera ledarfigurer i det dåvarande Husbynätverket. Han har tidigare dömts till ett flerårigt fängelsestraff för ett mordförsök i Husby och för att ha knivhuggit en ordningsvakt utanför en krog.

Husbynettverket er historie og avløst av et nytt nettverk og dette kaller seg Husbys hyener. De tok livet av den forrige lederen mandag. Politiet har vært oppmerksomme på at det har vært planer om nå ta 28-åringen av dage. De oppdaget det under opprullingen av et annet nettverk som påtar seg å drepe for penger.

Nyligen åtalades personer ur det kriminella Rissnenätverket för att ha tagit på sig att utföra mord i Borås och Uppsala mot betalning.

Likvidasjoner mot betaling er nok en omdreining av voldsspiralen som nok kommer til å kreve mange liv i sommer-Sverige. Bare timer etter at 28-åringen ble drept, ble en annen 28-åring drept i Hjulsta, ikke langt unna.

 

Mördarna väntade in mannen – slog till efter restaurangbesök