Det er en sørgelig liste Sydsvenskan serverer sine lesere. Den omhandler gjengrelaterte skyteepisoder i 2011, den er lang og ennå er det nesten tre måneder igjen av året.

Black Cobra, M-falangen og en vennegjeng med røtter fra Bosnia er nevnt, så det er nærliggende å tro at de fleste av disse skyteepisodene kunne vært omtalt som innvandrergjengrelatert skyting.

Norsk media var flittige til å rapportere om «Den nye lasermannen»  som løsnet skudd mot  mennesker med innvandrerbakgrunn i fjor. Den omfattende volden som gjengene i Malmø står for, blir av en eller annen grunn ikke belyst.

110821

Mord, Lönngatan. Minst tre maskerade män attackerar 19-åringen som sitter utanför en kebabkiosk. Han skjuts med flera skott, varav minst ett i huvudet. 19-åringen har umgåtts med flera etablerade gäng, enligt polisen, däribland Black Cobra. Han är i sällskap med ledaren för Outlaws och en man från Original Gangsters.

– Två bröder ur K-falangen greps och häktades i mitten av september. Bröderna har själva tidigare attackerats.

110819

Mordförsök, Möllevångstorget. En man ur Black Cobra skjuts. Flera män ur Bandidos finns på platsen och kontrolleras – det finns uppgifter om bråk mellan Bandidosmedlemmar och den skottskadade Black Cobra-mannen.

– Ingen gripen.

110804

Mordförsök, Sorgenfri

Flera skott skjuts in i en lägenhet på Sorgenfrivägen. Troligen har skytten tagit fel fönster – intill bor en av dem som nyss har släppts av polisen efter mordet på 35-åringen på Norra Grängesbergsgatan en knapp månad tidigare.

– Ingen gripen.

10/7

Mord, Sofielunds industriområde

En 35-årig man som står i dörren till en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan knivhuggs till döds efter bråk med personer ur Brödraskapet. Mannen har för några år sedan själv skjutit en man i benet utanför en svartklubb i Rosengård, vilket inte tros vara motivet till mordet.

– Sex personer ur Brödraskapet greps snabbt – en av dem häktades för mord.

11/5

Mord, Sibbarp. 36-åring skjuts i huvudet på väg till sin bil efter att ha bastat på kallbadhuset. 36-åringen ingick i en kompisgrupp av kriminella med rötter i Bosnien, med koppling till M-falangen. Den mördade hade också affärer med den bedrägeridömde Torgny Jönsson, kallad Maffians bankir.

– Ingen gripen.

9/4

Mord, Okänd plats. 32-åring lämmar sitt föräldrahem på Kroksbäck för att inte återvända. Polisen är övertygad om att han blivit mördad – men kroppen har inte hittats. 31-åringen umgicks med kriminella och personer med koppling till gänget Outlaws finns bland dem polisen har förhört för att få en bild av 31-åringen och vad som kan ha hänt honom.

– En man häktad för kidnappning.

5/3

Mordförsök, Möllevången. 43-årig man beskjuts i ett parkeringsgarage på Södra Skolgatan men skotten träffar bara bilen. 43-åringen sköt sommaren 2010 ner en ledande person i det nätverk av kriminella som tidigare kallade sig Lion Family och under en period ingick i Black Cobra.

– Ingen gripen.

13/2

Mordförsök, Inre ringvägen. Automatvapen avlossas genom fönstret på en bil som kört upp jämsides med en annan. Som ett under överlever alla i den beskjutna bilen – flera personer ur K-falangen, däribland den 29-åring som tros ha beskjutits på Holma i januari och som senare ska bli häktad för mordet på Lönngatan.

– Ingen gripen.

14/1

Skjuts i benet, Lindängen. En 38-årig man skjuts i benet i en trappuppgång på Kantatgatan vid 21-tiden. Två 20-åriga män har synts vid platsen och misstänks för brottet men ingen har gripits.

– Ingen gripen.

5/1

Skottlossning, Holma. Fyra eller fem skott avlossas vid 21.45-tiden vid Snödroppsgatan. Vittnen ser en bil lämna området hastigt efter smällarna. Ingen skadas. En 29-årig man ur K-falangen som bor med sin bror i området uppger för polisen att han tror att skotten är ämnade för honom.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1554345/Mord-och-skottlossningar-med-gangkoppling-2011.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.