Sakset/Fra hofta

Tomme gater i New York. Positivt, skrev World Economic Forum på Twitter. Ikke alle var enige. Foto: John Nacion/NurPhoto /Shutterstock/ NTB

World Economic Forum (WEF) la ut en melding på Twitter med overskriften «Lockdowns are quietly improving cities around the world». Overskriften ble fulgt av en film som viste tomme bygater.

Poenget til WEF var at nedstengningene hadde så mange positive konsekvenser. Det ble mindre forurensning, mindre støv, man kunne se at himmelen ble blå. Den kraftige reduksjonen i støy gjorde det mulig for seismologer å kunne registrere langt svakere jordskjelv enn før.

At nedstengningene har ført til millioner av arbeidsløse, økonomisk katastrofe, økende polarisering, håpløshet, ødelagte livsverk, sult og tap av menneskeliv virket ikke eliten i WEF å ha i tankene da de la ut tweeten.

Det er kanskje forståelig, da ingen av dem som møter opp på WEFs årlige møter i Davos merker de økonomiske problemene på kroppen, kanskje med unntak av at det er bedre plass på flyplassene til de private jetflyene de reiser verden rundt i.

Etter at reaksjonene strømmet inn, bestemte WEF seg for å slette tweeten og omformulere seg litt:

Men det var ikke dét de skrev, og heller ikke hva filmen de la ut handlet om. Heldigvis er den virtuelle virkelighet nådeløs, og mange hadde lastet ned filmen, slik at vi fortsatt kan se hva det dreier seg om.

The Great Reset er et prosjekt som ledes av WEF. Klaus Schwab er grunnlegger av og arbeidende styreformann for WEF. I tospann med Thierry Malleret har Schwab skrevet en bok om hvordan man skal endre verden etter Covid-19 gjennom slagordet «Building Back Better».

En omtale av boka COVID-19: The Great Reset kommer snart på Document.

The Great Reset: Alle har en diktatorspire og en profet i nabolaget

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!