Tiden er inne for å forene verdens regjeringer til en, slik at globale problemer som klimaendringer, handel og økonomiske uroligheter kan håndteres uten hindringer eller forsinkelser, kunngjorde World Economic Forum (WEF) grunnlegger og administrerende styreleder Klaus Schwab onsdag.

Under sin hovedtale på åpningsdagen av World Government Summit (WGS2022) i Dubai, sa Schwab at verden kun kan forberedes med mer regjeringssamarbeid på flere nivåer – helt i tråd Schwabs agenda om den store omstillingen, eller The Great Reset.

Den fjerde industrielle revolusjonen har mange navn: Build back better, The great reset og One wold order, og stammer alle fra mannen som sitter i lederstolen i WEF, til tross for at mange regjeringsledere omfavner begrepene som egne.

WEFs ambisjon om en verdensorden omtales ofte som konspirasjonsteorier, men Klaus Schwab er helt åpen om egen og WEFs agenda.

I boken Covid-19: The Great Reset, utgitt i 2020, skriver Schwab at globalisme, nasjonalstaten og demokratiet ikke kan sameksistere. Han argumenterer for at sterke nasjonalstater er en nødvendighet, det samme er en global verdensorden, hvilket betyr at demokratiet skal kastes, basert på Dani Rodriks begrep «globalization trilemma».

Les mer om «globalization trilemma» her: 

The Great Reset: Demokratiets undergang?

 

Holdningen til WEF har vært at Covid-19 var en mulighet til å resette og bygge en bedre verden. Nå vil imidlertid Schwab gå lengre enn krisehåndtering og berømmet World Government Summit for å gjøre nettopp det.

 

Klaus Schwab Tells Global Leaders to Collaborate for World Governance

Lær mer om det norske WEF-nettverket her:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.