Passasjerer bruker togforbindelsen mellom de to terminalene på Paris Charles de Gaulle-flyplassen 22. desember. Foto. Jerome Delay / AP / NTB.

I henhold til et nytt lovforslag fra den franske regjeringen, kan personer som ikke er vaksinert mot koronaviruset, bli nektet å reise med kollektiv transport i Frankrike, melder NTB.

I utkastet til lov står det at forebyggende tiltak mot koronasmitte, som det å ta vaksinen, kan bli et krav for at folk skal få tilgang til offentlig transport og enkelte andre aktiviteter.

Lovforslaget skal hastebehandles av parlamentet, hvor regjeringen har komfortabelt flertall.

President Emmanuel Macron har lovet at han ikke kommer til å innføre obligatorisk vaksinering, men sagt at det er noe myndighetene sterkt vil anbefale.

Opposisjonen er imidlertid kritisk. Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen mener lovforslaget er totalitært.

Meningsmålinger viser at 55 prosent av de spurte i Frankrike sier de ikke vil ta vaksinen, melder The Local. En meningsmåling i Journal du Dimanche viser at 59 prosent ikke har til hensikt å ta den.

Le Pens niese Marion Maréchal kaller lovforslaget en veritabel skandale, og mener at det gjør vaksinemotstandere til annenrangs borgere.

Det er i lovforslagets punkt 39 teksten forkynner at statsministeren om nødvendig kan gjøre publikums adgang til kollektivtransport, visse steder og visse aktiviteter betinget av at de har gjennomført forebyggende behandling, herunder også vaksinering.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂