En brannmann viser rundt på et vaksinesenter som er satt opp med tanke på koronavaksinering i Wiesbaden. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

En tysk meningsmåling som YouGov har utført på oppdrag fra Deutsche Presse-Agentur (DPA), viser at 32 prosent av de spurte ønsker å la seg vaksinere mot koronaviruset så snart som mulig, mens 33 sier de har til hensikt å vaksinere seg, men at de vil vente og se hva slags bivirkninger vaksinen har på dem som vaksinerer seg først.

19 prosent har bestemt seg for at de ikke vil vaksinere seg, men 16 prosent er usikre, skriver Die Zeit.

Et klart flertall på 57 prosent er redde for bivirkninger. Kun en tredjedel har ikke slike bekymringer.

Vaksineringen i Tyskland starter søndag. Først i køen står personer over 80 år samt beboere og ansatte på sykehjem, foruten annet helsepersonell med høy risiko for koronasmitte.

I andre runde kommer folk over 70 og personer med visse risikosykdommer, i tredje runde folk over 60 samt overvektige, personer med nedsatt immunforsvar, pasienter med kronisk nyre- eller leversykdom, hjertesyke, diabetikere og personer med høyt blodtrykk. I tredje runde kommer også statens representanter – regjering, forvaltning, politi, justis, brannvesen etc. – samt personer i visse yrkesgrupper, som ansatte i supermarkeder.

Det at koronaviruset er farligere for eldre, avspeiles også i meningsmålingen fra YouGov, opplyser Die Zeit. Blant personer over 55 år er det 71 prosent som vil vaksenere seg, mot 54 prosent blant personer mellom 18 og 24 år.

Folk i Tyskland er mer tilbøyelige til å vaksinere seg mot koronavirsuet enn i Frankrike, hvor flere meningsmålinger viser at mer enn halvparten av de spurte ikke vil la seg vaksinere.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂