Bord og stoler står stablet opp utenfor en stengt bar i Frankfurt den 1. november 2020. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

En meningsmåling som YouGov har utført for nyhetsbyrået DPA i Tyskland, viser at 43 prosent av de spurte mener den harde nedstengningen som har pågått siden midten av desember, bør mykes opp, mens 17 prosent ønsker en full retur til normaliteten.

Til sammenligning er det 26 prosent som mener at nedstengningen bør fortsette, mens 9 prosent vil skjerpe den. I alt er det med andre ord 60 prosent som vil ha færre tiltak, mot 35 prosent som vil ha flere eller like mange som nå.

Det er første gang opinionen er overveiende negativ til de strenge korona­restriksjonene i Tyskland, og det gjelder på tvers av hele det politiske spekteret, opplyser Die Welt.

Stemningsskiftet i favør at mer normalitet har skjedd gradvis, skriver den tyske avisen. Ved den siste nedstengningens begynnelse var det 73 prosent som samtykket til regjeringens tiltak, som omfatter stengning av butikker, skoler, treningssentre, restauranter og hoteller, begrensning i antallet sosiale kontakter, samt forbud mot sports- og kultur­arrangementer.

I begynnelsen av januar var oppslutningen falt til 65 prosent, mens den nå altså er rast helt ned til 35 prosent – mindre enn halvparten av hva den var da nedstengningen begynte.

25 prosent av de spurte sier nå at de er misfornøyd med regjeringens håndtering av korona­situasjonen, mens 22 prosent er svært misfornøyde.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.