Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter få måneder som statsminister sliter Støre med populariteten. Ifølge en ny måling er det stadig flere velgere som synes at han gjør en dårlig jobb.

VG forteller om den nye målingen, foretatt av Respons analyse på oppdrag fra VG. Her går det frem at en økende andel av velgerne er misfornøyd med innsatsen til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap):

1 av 4 mener statsminister Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb. – Det er et dårlig tegn for Støre og for regjeringen, sier valgforsker Johannes Bergh, ifølge VG.

Avisen opplyser at det har skjedd endringer siden forrige måling, som ble gjort i november sist høst. Det handler først og fremst om at antallet misfornøyde har økt, mens fornøyd-andelen er stabil:

november var mange usikre på om de mente Støre gjorde en god eller dårlig jobb. I mars er like mange fornøyde som da – men stadig flere er misfornøyde.

Det viser at mange av dem som var usikre eller ikke visste i november, nå har bestemt seg og falt ned på at de synes Støre gjør en dårlig jobb i posisjonen som norsk statsminister. Nå er det godt under halvparten, 34 prosent, som svarer at Støre gjør en god jobb.

I januar i år ble det gjort en tilsvarende måling, og dagens tall viser ytterligere nedgang i fornøyd-andelen også siden det.

– Det er et dårlig tegn for Støre og for regjeringen, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

Valgforskeren mener at regjeringen har kommet dårlig ut i perioden siden valget, blant annet på grunn av sin håndtering av strømkrisen og pandemien.

Utviklingen i drivstoffpriser og regjeringens respons på dette er også kommet inn som en faktor de seneste uker, det samme er Tajik-saken.

Undersøkelsen viser at 34 prosent av de spurte nå mener at Støre gjør en god jobb, 38 prosent svarer at hans innsats verken er god eller dårlig, mens 24 prosent synes han gjør det dårlig. 4 prosent er usikre.

Valgforsker Johannes Bergh karakteriserer dette som usedvanlig svake tall for en ny regjering:

– Tilbakegangen for regjeringen har vært dramatisk i løpet av det første halve året, og større enn for regjeringer man kan sammenligne med bakover i tid, sier han til VG.

Hvem som er fornøyd/misfornøyd med Støre, har naturlig nok sammenheng med hvilke partier man stemmer på. VG skriver:

Ikke overraskende er det velgerne på høyresiden som er minst fornøyde med Støre.

Også på rødgrønn side er det misnøye, spesielt i ett parti:

Men ett parti skiller seg ut: En mye større andel i Rødt mener Støre gjør en dårlig jobb, enn i de andre rødgrønne partiene. 32 prosent av Rødt-velgerne svarer det, mot 5 prosent i Ap, 11 prosent i Sp og 10 prosent i SV.

Av undersøkelsen fremgår det også at velgere i små kommuner er minst fornøyd med Støres jobb.

Les også: 

Støre beklager at han ikke fant en ny statsråd med «minoritets­bakgrunn»

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.