Giorgia Meloni. Foto: Facebook.

Den italienske stats­minister Giorgia Melonis kritikk av Tysklands regjering for penge­støtten til NGO-er som opererer i Middel­havet, er berettiget, mener det tyske opposisjons­partiet CDU, som er det største partiet i landet.

CDU anser denne støtten som en hjelp til bander av menneskesmuglere, skriver Die Welt.

Parlamentarisk nestleder i CDU Johann Wadephul, som også er ansvarlig for utenriks­politikk i parti­gruppen, sier til Die Welt: «Den italienske regjeringens krav er berettiget. Selv om det naturligvis er utilsiktet, gjør rednings­organisasjonene det mulig for de menneske­foraktende smugler­bandene å drive sin virksomhet. Ingen tyske skatte­penger bør brukes til det.»

Det eneste effektive tiltaket mot migrasjonen over Middel­havet er å forhindre at båtene legger ut, og derfor bør den tyske regjeringen prøve å inngå avtaler med de nord­afrikanske landene, mener Wadepuhl.

Forbundsdagens tidligere president Wolfgang Schäuble, som også tilhører CDU, sier at NGO-ene i Middel­havet ikke bare driver rednings­arbeid, men også transport av migranter til Europa. «Dette er forretnings­grunnlaget for smuglingen, mener Schäuble.

Giorgia Meloni får også støtte fra Elon Musk i sin kritikk av Tysklands regjering. Fredag delte Musk en post på X (tidligere Twitter) som anklaget åtte tyske NGO-skip for å dumpe migranter i Italia.

«Er den tyske offentlig­heten klar over dette?» spurte Musk. «Ja, og det kalles livredning», lød svaret fra det tyske utenriks­departementet. Hvorpå Musk repliserte: «Så dere er stolte av det. Interessant. Jeg tviler ærlig talt på at flertallet i den tyske offentlig­heten støtter dette.»

«Det er da utvilsomt en krenkelse av Italias suverenitet at Tyskland transporterer illegale migranter til Italia i store antall?» spurte Musk.

Verdens rikeste mann fikk skarp kritikk for uttalelsene fra Timon Dzienus, som leder De grønnes ungdoms­parti i Tyskland· «Musk er en trussel mot demokratiet. Han burde vært ekspropriert», mente Dzienus.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.