«Sea-Watch 4» i august 2020. Foto: Leger uten grenser (MSF) / Twitter.

Skipet «Sea-Watch 4», som den tyske NGO-en Sea-Watch benytter til transport av migranter i Middelhavet, seiler for tiden under flagget til den venstreradikale bevegelsen Antifa, skriver Die Welt.

NGO-skipet finansieres av Den evangeliske kirke i Tyskland (EKD), og koblingen til den voldelige organisasjonen har ikke falt i god jord hos CDU-politikere i Tyskland.

I CDU rettes det skarp kritikk mot måten Den evangeliske kirkens omgang med den venstreradikale Antifa-bevegelsen i sammenheng med redningsaktivitetene i Middelhavet. «Det at Antifa-flagget er festet til «Sea-Watch 4», som er finansiert med kirkelige donasjoner, forteller mye», sier Mathias Middelberg (CDU), innenrikspolitisk talsmann for unionspartiene, til Die Welt.

Antifa-symbolet er riktignok ikke kriminelt, men det blir «mye brukt særlig innenfor den voldsorienterte venstreekstremismen».

Da Sea-Watch for noen uker siden ble kritisert for flaggbruken, reagerte organisasjonen med å gi flagget en enda synligere posisjon på skipet, for deretter å kunngjøre det på Twitter:

NGO-en bekrefter tirsdag at flagget fremdeles vaier på «Sea-Watch 4». Vi er alle antifascister, sier en talskvinne for organisasjonen til Die Welt.

CDU-politikere krever at flagget fjernes og oppfordrer Den evangeliske kirken til å stanse finansieringen, men en talskvinne for kirken gir på forespørsel ingen signaler i den retning. Spørsmål om skipet må rettes til NGO-en, svarer hun.

Kirken kan ikke sitte i samme båt som voldsvenstre, kommenterer Alexander Kraus, som representerer CDU i Forbundsdagen.

«Sea-Watch 4» ble i fjor høst satt under administrativ arrest av italienske myndigheter, men ble den 2. mars 2021 frigitt etter seks måneder.

 

Det ble tidligere feilaktig oppgitt at Leger uten grenser medvirker til driften av «Sea-Watch 4», men organisasjonen opplyser til Document at samarbeidet opphørte tidligere i år.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.