Flyktning- og migrasjonskrisen i Europa kan bare løses med en felles plan støttet av samtlige EU-land, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.

– De som ønsker å møte utfordringene knyttet til flyktningmigrasjon kan bare gjøre det sammen i EU, sa Scholz etter et møte med Italias statsminister Giorgia Meloni i Roma torsdag.

– Alle forsøk på å overlate problemene til noen andre, eller til å rette pekefingeren mot andre, vil mislykkes, la han til. (NTB)

Merkelig nok bruker NTB et annet begrep i teksten enn de gjør i ingressen, som jeg lot stå for å illustrere. Ifølge NTB  sier Scholz så «flyktningmigrasjon». Alt er feil, ser det ut til, for et kjapt søk på Die Welt viser at Scholz bruker begrepet «flüchtlinge» som selvsagt oversettes med «flyktninger».

Scholz har for så vidt rett. EU burde samarbeide for å løse denne krisen. Men han bruker feil ord og feil metode.

For det første er det et minimum av flyktninger som strømmer til Europa. Det dreier seg nesten utelukkende om økonomiske migranter. For det andre er løsningen til EU å slippe migrantene inn for så å spre de ut til alle EU-landene.

EU burde gå sammen for å stanse migrantene, siden masseinnvandringen har vist seg å være en økonomisk, sosial og sikkerhetsmessig katastrofe, uten noen nevneverdige positive resultater for de som en gang bodde i et Europa som var europeisk.

Meloni er noe hardere i klypa enn politikerne i Vest-Europa.

Meloni, som tilhører det ytterliggående høyrepartiet Fratelli d’Italia (Italias brødre), vil hindre flyktninger og migranter i å ta seg sjøveien fra Nord-Afrika til Italia.

Meloni har fått sterk kritikk den siste tiden, blant annet etter pågripelsen av mannskapet på to tyske redningsfartøy. De ble pågrepet fordi de ikke fulgte de nye og strenge reglene som er innført av den italienske regjeringen.

Disse aktivistene henter migranter rett utenfor kysten til Libya, og bringer dem til Europa. Dette grenser i det minste mot ren menneskesmugling. Dessuten brøt de italiensk lov.

Selvsagt ble de pågrepet. Håpet er at italienerne ikke gjør som de pleier, går hardt ut for så å bøye seg for presset.

Dette blir en tøff test for Meloni.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.