Fridays for Future-demonstranter marsjerer med krav om flere politiske tiltak mot global oppvarming i Roma den 25. mars 2022. Foto: Mauro Scrobogna / LaPresse via AP / NTB.

En spørreundersøkelse som YouGov har utført for den tyske TUI-stiftelsen blant mer enn 6000 personer i alderen 16 til 26 år i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Spania og Polen, viser at 76 prosent av de spurte er redde for klimaendringer.

Til sammenligning er det 64 prosent av 16–26-åringene som i henhold til undersøkelsen føler seg truet av Ukraina-krigen, som 66 prosent mener betyr en endring i verdensordenen, mens halvparten av de spurte er redde for koronapandemien, skriver Die Welt.

Forskjellene i oppfatningen av Ukraina-krigen er store mellom landene. I Tyskland sier 46 prosent av de spurte ungdommene at Ukraina-krigen er et vendepunkt i deres egne liv, mens den tilsvarende andelen er 19 prosent i Storbritannia.

Klimaendringer er altså den største bekymringen for de unge. 66 prosent av de spurte etterlyser tiltak for bekjempelse av klimaendringer for å trygge deres egen fremtid. 39 prosent mener at dette er viktigere enn økonomisk vekst, mens kun 16 prosent ville anse slike tiltak som en innskrenkning av deres egen frihet.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.