Olaf Scholz hilser på Ursula von der Leyen i Brussel før en diskusjon om sanksjoner mot Russland den 30. mai 2022. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB.

En tysk meningsmåling som opinionsinstituttet Forsa har utført for RTL Deutschland i tidsrommet 7.–10. oktober, viser at 57 prosent av de spurte mener at sanksjonene mot Russland etter invasjonen av Ukraina skader Tyskland mer enn Russland.

Kun 21 prosent av de spurte tror at sanksjonene skader Russland mer enn Tyskland, mens 18 prosent tror de rammer begge like hardt, melder ntv.

Det er kun blant velgerne til Die Grünen at det er flere som tror at Russland blir hardere rammet enn Tyskland, opplyser den tyske nyhetskanalen.

Samtidig er det bare et mindretall på totalt 30 prosent som er tilhengere av enten å mildne (18 prosent) eller helt oppheve (12 prosent) sanksjonene mot Russland. Et flertall på 63 prosent av de spurte mener at sanksjonene enten bør forbli uforandret (33 prosent) eller skjerpes (30 prosent).

Under et besøk hos Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin den 10. oktober sa Ungarns statsminister Viktor Orbán at EU-kommisjonens sanksjonspolitikk er katastrofal. Disse sanksjonene skaper høyere energipriser og dreper både Tyskland og oss, sa Orbán ifølge Frankfurter Rundschau.

Under besøket sa Orbán at han står på Ukrainas side, men at han likevel er tilhenger av en våpenhvile i Ukraina-krigen.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.