En global studie som omfatter 63.000 landsrepresentative intervjuer i 53 land mellom 20. februar og 15. april 2024, viser at europeerne mener det er langt viktigere å håndtere massemigrasjonen enn klimaendringer. 

Bratt fall for klimasaken

Bare 14 prosent av de spurte i undersøkelsen fra Alliance of Democracies Foundation i Danmark, plasserte klimaet blant myndighetenes tre viktigste prioriteringer. 

– Siden 2022 har andelen europeere som mener at deres regjering bør prioritere å «redusere innvandringen» økt, mens andelen som prioriterer å «bekjempe klimaendringene» har gått ned. Nu i 2024 er det for første gang slik at andelen europeere som prioriterer å redusere innvandringen er høyere enn dem som prioriterer å bekjempe klimaendringene, konstaterer rapporten fra Alliance of Democracies.

Mens immigrasjonspolitikken synes å bli en stadig varmere potet ser det ut til at klimaet for klimasaken er i en nedkjølingsperiode:

Her ser det ut til at venstreorienterte regjeringer er i utakt med sin egen befolkning og særlig slår dette ut i Tyskland: 44 prosent av tyskerne er mest bekymret for massemigrasjonen og ønsker et kutt i denne. Mindre enn en fjerdedel prioriterer klimaet. 

Et lignende fenomen kan observeres i USA der innvandring i februar gjorde et hopp på hele åtte prosent fra måneden før, og plasserte seg som «det viktigste problem landet står overfor», ifølge Gallup

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.