Tyskland vil sette et nytt mål om at landet skal være klimanøytralt innen 2045. Tyskland må gjøre mer i klimakampen, sier statsminister Angela Merkel.

– Regjeringen venter nå å kutte utslippene med 65 prosent fra 1990-nivå innen 2030 og med 88 prosent innen 2040. Målet er å bli klimanøytralt innen 2045, fem år raskere enn vi forventet tidligere, sier finansminister Olaf Scholz.

Sammen med miljøminister Svenja Schulze presenterte han det nye målet på en pressekonferanse onsdag.

Beskjeden kommer kort tid etter at landets øverste domstol nylig sa at den tyske klimaloven ikke var «tilstrekkelig».

– Domstolen har sagt at vi ikke kan ha frihet kun for den generasjonen som lever i dag. Vi må også tenke på fremtidige generasjoner. Vi må gjøre mer for å bekjempe klimaendringene og redusere belastningen på kommende generasjoner, sier statsminister Angela Merkel, som kaller kjennelsen «et nytt juridisk perspektiv».

Forfatningsdomstolen kritiserte mangelen på kuttmål for tiden etter 2030 og mente fremtidige generasjoners frihet ville bli innskrenket dersom karbonbudsjettet i stor grad var brukt opp innen 2030.

Neste generasjon vil få stadig mindre tid til å finne tekniske løsninger og iverksette strenge tiltak for å begrense global oppvarming til godt under 2 grader, het det i kjennelsen.

Ved å sikte mot klimanøytralitet i 2045, legger Tyskland seg foran EU i løypa. Unionens mål er nøytralitet innen 2050.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.