Nytt

Folk venter på å bli vaksinert mot koronaviruset i Grosshartmannsdorf den 21. februar 2021. Foto: Robert Michael / DPA via AP / NTB.

En meningsmåling som Norstat har utført for Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland, viser at 34 prosent av de spurte ikke ønsker å la seg vaksinere mot koronaviruset. 33 prosent stiller seg helt eller delvis avvisende til innskrenkninger i friheten for å bekjempe pandemien, skriver Der Spiegel.

Ifølge målingen er prestasjons- og suksessorienterte mennesker mer enn gjennomsnittlig skeptiske til koronavaksinen. Koronakrisen forsterker verdikonflikter som ulmet fra før, mener Yasemin El-Menouar, som har medvirket til undersøkelsen.

Målingen undersøkte også folks oppfatninger av pandemiens sosiale konsekvenser:

Rundt 45 prosent av de spurte var overbevist om at krisen også kan ha positive virkninger – med henblikk på sosial interaksjon og beskyttelse av klimaet. Og 82 prosent samtykket til at pandemien åpenbarer behovet for dyptgripende endringer i samfunnet.

 

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her!