USAs president Donald Trump under en pressebriefing om koronakrisen i Det hvite hun i Washington den 20. mars 2020. I bakgrunnen står koronakriseteamets koordinator Debbie Birx. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix.

En meningsmåling fra Gallup som ble offentliggjort tirsdag, viser at 60 prosent av de spurte i USA mener at president Donald Trump har gjort en god jobb med håndteringen av koronapademien.

Anerkjennelsen av the presidentens innsats i koronakrisen er ikke overraskende størst blant republikanere, der hele 94 prosent støtter opp om Trump. Blant demokrater er den tilsvarende andelen 27 prosent, blant uavhengige 60 prosent.

Den samme målingen viser at 49 prosent av de spurte mener at Trump generelt gjør en god jobb som president, mens 44 prosent er av den motsatte oppfatningen.

Det er færre som er negative til presidentens håndteringen av pandemien:

Trump’s response to the novel coronavirus pandemic may be behind his higher overall approval rating. Americans give the president generally positive reviews for his handling of the situation, with 60% approving and 38% disapproving.

Det er ikke uvanlig at amerikanere slår ring om presidenten i en krisesituasjon, men landet forblir likevel politisk polarisert.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.